Povodom sv. Florijana JVP Posušje opremljenija za jedno vozilo

04. 05. 2018

 

Blagdan sv. Florijana, ujedno zaštitnika vatrogasaca, prigodno je proslavljen i u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje. Uz nazočnost kolega iz Uprave civilne zaštite ŽZH, HGSS-a stanice Posušje i Općine Posušje, obilježavanje je započelo postrojavanjem pripadnika vatrogasne postrojbe. Potom su predstavili priručnu opremu, mehanizaciju i vozila za gašenje požara, ali i spašavanje ljudi u nevoljama. Vezano uz vozila, treba reći kako je ova vatrogasna postrojba bogatija za još jedno namjensko vozilo kojeg je nabavila Općina Posušje, a koje je simboličnim uručenjem ključeva, na korištenje vatrogascima predao načelnik Branko Bago.

Tom prigodom je, uz čestitke povodom njihovog dana, pohvalio njihov dosadašnji rad i spremnost na brze reakcije kada je u pitanju spašavanje života i imovine.

Najavljeno je kako će se u sljedećem periodu nastaviti raditi na preventivnim mjerama. Tako je u planu postavljanje nadzornih kamera na vrh Radovnja, uz uvezivanje slike u sustav županijske Uprave civilne zaštite. Time će se poboljšati sustav uočavanja i dojavljivanja eventualnih požara, a samim time i vrijeme pravodobne reakcije.

 

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...