Povodom sv. Florijana JVP Posušje opremljenija za jedno vozilo

04. 05. 2018

 

Blagdan sv. Florijana, ujedno zaštitnika vatrogasaca, prigodno je proslavljen i u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje. Uz nazočnost kolega iz Uprave civilne zaštite ŽZH, HGSS-a stanice Posušje i Općine Posušje, obilježavanje je započelo postrojavanjem pripadnika vatrogasne postrojbe. Potom su predstavili priručnu opremu, mehanizaciju i vozila za gašenje požara, ali i spašavanje ljudi u nevoljama. Vezano uz vozila, treba reći kako je ova vatrogasna postrojba bogatija za još jedno namjensko vozilo kojeg je nabavila Općina Posušje, a koje je simboličnim uručenjem ključeva, na korištenje vatrogascima predao načelnik Branko Bago.

Tom prigodom je, uz čestitke povodom njihovog dana, pohvalio njihov dosadašnji rad i spremnost na brze reakcije kada je u pitanju spašavanje života i imovine.

Najavljeno je kako će se u sljedećem periodu nastaviti raditi na preventivnim mjerama. Tako je u planu postavljanje nadzornih kamera na vrh Radovnja, uz uvezivanje slike u sustav županijske Uprave civilne zaštite. Time će se poboljšati sustav uočavanja i dojavljivanja eventualnih požara, a samim time i vrijeme pravodobne reakcije.

 

Ostale vijesti iz kategorije

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, danas je u općinskoj vijećnici održano predavanje naziva Ishrana muznih grla. O ovoj temi govorio je prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ovog područja. On se u prvom dijelu...

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

Započele su pripreme za organizaciju još jednoga Festivala klapske pisme u Posušju te je danas u uredu Načelnika općine Posušje održan sastanak Upravnog odbora Festivala na kojemu su definirani prvi koraci za organizaciju VII. Festivala. Šest je uspješno organiziranih...