Povodom sv. Florijana JVP Posušje opremljenija za jedno vozilo

 

Blagdan sv. Florijana, ujedno zaštitnika vatrogasaca, prigodno je proslavljen i u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje. Uz nazočnost kolega iz Uprave civilne zaštite ŽZH, HGSS-a stanice Posušje i Općine Posušje, obilježavanje je započelo postrojavanjem pripadnika vatrogasne postrojbe. Potom su predstavili priručnu opremu, mehanizaciju i vozila za gašenje požara, ali i spašavanje ljudi u nevoljama. Vezano uz vozila, treba reći kako je ova vatrogasna postrojba bogatija za još jedno namjensko vozilo kojeg je nabavila Općina Posušje, a koje je simboličnim uručenjem ključeva, na korištenje vatrogascima predao načelnik Branko Bago.

Tom prigodom je, uz čestitke povodom njihovog dana, pohvalio njihov dosadašnji rad i spremnost na brze reakcije kada je u pitanju spašavanje života i imovine.

Najavljeno je kako će se u sljedećem periodu nastaviti raditi na preventivnim mjerama. Tako je u planu postavljanje nadzornih kamera na vrh Radovnja, uz uvezivanje slike u sustav županijske Uprave civilne zaštite. Time će se poboljšati sustav uočavanja i dojavljivanja eventualnih požara, a samim time i vrijeme pravodobne reakcije.