Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa, Načelnik općine Posušje Branko Bago ugostio članove Crvenog križa

08. 05. 2020

Danas je u prostorijama Ureda načelnika općine Posušje, povodom Međunarodnog dana Crvenog križa upriličen svečani prijam članova Crvenoga križa općine Posušje.

Tom prigodom razgovaralo se o aktivnostima ove, u globalnim okvirima, najveće i najdugovječnije neprofitne organizacije koja je uvijek na prvoj liniji pomoći u vrijeme nedaća. Stoga se i sada u vremenu pandemije korona virusa Crveni križ uključio s konkretnim mjerama pomoći institucijama, prvenstveno zdravstvenim ustanovama, i ugroženim pojedincima.

Tako je 7. travnja organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, s izvrsnim odazivom s obzirom na posebne sigurnosne mjere koje su se provodile, a sve za potrebe liječenja pacijenata u SKB Mostar. Također, od vremena proglašenja prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa volonteri posuškog Crvenog križa opskrbili su preko 225 obitelji, samaca i starijih osoba uručivši im prilikom obilaska pakete hrane, higijenskih potrepština, lijekova ili su osobno preuzeli hranu za djecu.  U nepuna dva mjeseca ostvareno je preko 700 sati volonterskog rada što je itekako prepoznato te doprinijelo da usluge Crvenog križa budu blagovremene.

Među ostalim temama o kojima se danas razgovaralo, iskazana je potreba za dodjelom prostora za rješavanje uredskog i skladišnog prostora Crvenoga križa, koji je za sada podstanar, a aktivnosti po ovome pitanju će se u narednom periodu intenzivirati.

Načelnik Bago uputio je zahvalnost predstavnicima Crvenoga križa općine Posušje na entuzijazmu i volonterizmu koji su nam u ovim vremenima itekako potrebni.

Ostale vijesti iz kategorije

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

Tradicionalno, članovi članovi Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ na blagdan „Križi“ obilježavaju obljetnicu postavljanja križa na Orlovu kuku. Križ su članovi HPD „Pločno“ prije dvanaest godina na svojim leđima iznijeli i postavili na vrhu Orlov kuk između...

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

Općina Posušje poziva sve žitelje Posušja, kao i sve one koji vuku korijene iz njega ili im je u srcu da sudjeluju u prikupljanju starih fotografija Posušjakako bismo objedinili što veći broj fotografija Posušja iz minulih vremena, uvrstili ih u posušku monografiju te...

Obavijest o održavanju licitacije

Obavijest o održavanju licitacije

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJEOPĆINSKI NAČELNIK Broj: 01-184/20 Datum: 21.05.2020. godine O B A V I J E S T  O  O D R Ž A V A N J U  L I C I T A C I J E   vezano za Javni oglas za...