POSUŠKO LITO

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja

27. 07. 2022

U Ljubuškom je danas tijekom programa posjete Josipa Martića, ministra Federalnog ministarstva prostornog uređenja, upriličeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju osam projekta iz Zapadnohercegovačke županije koje je podržalo ovo ministarstvo, ukupne vrijednosti 1.269.100.61 KM.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ Miroslav Ramljak, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, načelnik Općine Posušje Ante Begić, iz ureda gradonačelnika Širokog Brijega ovlaštenik Ivo Pavković, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dario Knezović, župnik Župe sv. Mihovila Drinovci fra Josip Mioč, a uz ministra Martića bili su tajnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Nikolić i zamjenik ministra Zdravko Buljeta.

Ovime su i formalno ispunjeni preduvjeti za dodjelu sredstava za dva projekta koje je Općina Posušje prijavila na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Prvi se odnosi na rješavanje problema poplava i odvodnje na području ulice Fra Petra Bakule za koju je odobreno 180.000,00 KM te utopljavanje javnog objekta Radio Posušja za koji je odobreno 70.000,00 KM. Benefite ovih projekata osjetit će prije svega vozači i pješaci koji svakodnevno koriste ulicu Fra Petra Bakule te djelatnici radija koji će raditi u boljim uvjetima i pritom racionalnije se koristiti energijom.

Skip to content