Posušje: Kreće preventivna zdravstvena akcija „THINK PINK, STAY HEALTHY, FEEL FIT”

06. 10. 2023

Listopad je mjesec u znaku ružičaste vrpce koja predstavlja borbu protiv raka dojke. Posebno se naglašava važnost preventivnih pregleda, stoga AMP fitness&health već drugu godinu zaredom odlučno pokreće pink kampanju pod nazivom THINK PINK, STAY HEALTHY, FEEL FIT.

Prošle godine kampanja se odnosila isključivo na članice AMP fitness&health-a, no kako je najavila njena pokretačica i organizatorica Anamarija Penava, namjera je ove godine pokrenuti što veći broj žena i potaknuti ih na preventivne preglede ultrazvuka dojki, koji će se obavljati u Poliklinici Orthos i Domu zdravlja Posušje.

Uz Općinu Posušje, koja se ove godine uključila u ovu kampanju, svojim djelatnicama besplatan pregled UZV dojke su osigurale tvrtke Miviko, Weltplast, KTM Brina, Binvest, Meggle i Planet.

Organizatorica, gđa Penava, je uputila zahvalu načelniku općine Anti Begiću, koji uvijek rado podrži ideje mladih koji svojim djelovanjem žele napraviti pozitivan iskorak u društvu, kao i posuškim gospodarstvenicima koji su prepoznali vrijednost i važnost ove kampanje.

Nadalje, kako je istaknula,  cilj je da ova kampanja raste iz godine u godine, uključuje sve više žena i djevojaka i ne samo da podsjeća na važnost prevencije, nego i djeluje s konkretnim koracima.

Na kraju je poslala i motivirajuću poruku:  – Budimo promjena koju želimo u svijetu, neka dobre stvari imaju domino efekt kojeg definiramo kao iluziju da je jedan  mali pokret dovoljan za postizanje željenog učinka.  Živimo kako bismo napravili razliku. Drage djevojke, žene – mame, bake, tete, strine odvojite 10 minuta vašega vremena i pregledajte se.  Na 10 minuta prestanite nesebično misliti na druge i na 10 minuta budite sebi bitne. Važno je! Važne ste! Vaši najdraži vas uz sebe trebaju što duže, a treba vas i svijet kako biste svojim životom i svojim primjerom radile razliku.

THINK PINK – STAY HEALTHY – FEEL FIT

Skip to content