POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

27. 01. 2020

5 NOVIH CRNIH POJASA U POSUŠJU
U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1. POOM-a do 4. DAN-a.
Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja je imao pet kandidata na polaganju i svi su uspješno položili test. Svih pet polagalo je za crni pojas 1. DAN a za najbolju djevojku u toj grupi priznanje Saveza dobila je jedina predstavnica iz Posušja Sara Grubišić. Sara će osim ovog priznanja treću godinu za redom dobiti i priznanje Općine Posušje za najbolju sportašicu u svom uzrastu. I ostala 4 predstavnika iz Posušja, Matej Bešlić, Mate Dragoja, Ilija Jukić i Antonio Bešlić bili jako dobri na samom ispitu koji se sastojao od ispita ručne i nožne tehnike (blokade i udarci), formi (demonstracija točno zadanih povezanih ručnih i nožnih tehnika), slobodne borbe, samoobrana i testa snage (lomljenje dasaka udarcima ruku i nogu).

Do sada je Posuški taekwondo klub iznjedrio 20 crnih pojasa u 16 godina postojanja. 
Klub trenutno okuplja više od 120 članova od 3 do 23 godine koji dvorani “Taekwondo Domu Poskok” treniraju raspoređeni u 7 grupa raspoređenih po uzrastu i sposobnostima, a sa njima rade obučeni i licencirani treneri na čelu sa glavnim trenerom kluba Petrom Bobanom. Tijekom ovog vikenda, također u Sarajevu, održao se i seminar za taekwondo suce i trenere gdje su posuški treneri Danijel Boban, Martina Boban, Karlo Galić i Petar Boban i Lucija Bašić obnovili svoje trenerske licence a Mate Dragoja je položio ispit za taekwondo suca u sportskoj borbi.

Sljedeću subotu u taekwondo klubu “Poskok” održati će se polaganje za učeničke pojase na kojem će svoje stečeno znanje prikazati više od 50 članova kluba.  Osim u Posušju posuški treneri rade u taekwondo klubu “Poskok-Kočerin” iz Širokog Brijega koji okuplja 25 članova iz MZ Kočerin. Treninzi se održavaju u OŠ Kočerin u dvije grupe utorkom, četvrtkom i petkom od 16.00 do 18.30 sati. 

SPORTSKI I INFRASTRUKTURNI PROJEKTI U 2020. GODINI
Poskoke u 2020. godini očekuje jako puno nastupa u zemlji i inozemstvu kao i početak velikog infrastrukturalnog projekta proširenja “Taekwondo doma Poskok” za dodatnih 260 metara četvornih prostora iznad postojećih prostorija u južnoj tribini nogometnog stadiona “Mokri dolac” u Posušju. Projekt je vrijedan 100 000 KM a iz kluba procjenjuju da će uz pomoć institucija i sponzora u potpunosti biti gotov za 3 do 5 godina. Novi prostor bi omogućio uključivanju još većeg broja djece u sport, bolje i sigurnije uvjete i termine,  kao i otvaranje novih radnih mjesta trenera za one članove kluba koji se vraćaju i ostaju u Posušje nakon završenih fakulteta. Taekwondo klub “Poskok” je trenutno jedini sportski kolektiv u Posušju koji službeno ima zaposlenu jednu stručnu osobu (trenera) a u budućnosti se planira zaposliti još jednog trenera.


UPISI NOVIH ČLANOVA U POSUŠJU I KOČERINU
U tijeku su i upisi novih članova u oba kluba pa se pozivaju svi zainteresirani da dodju na prvi besplatni trening da dobiju informacije i pokušaju se u ovom lijepom i dinamičnom olimpijskom sportu.

Ostale vijesti iz kategorije

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, danas je u općinskoj vijećnici održano predavanje naziva Ishrana muznih grla. O ovoj temi govorio je prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ovog područja. On se u prvom dijelu...

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

Započele su pripreme za organizaciju još jednoga Festivala klapske pisme u Posušju te je danas u uredu Načelnika općine Posušje održan sastanak Upravnog odbora Festivala na kojemu su definirani prvi koraci za organizaciju VII. Festivala. Šest je uspješno organiziranih...