Općina Posušje kroz drugu fazu projeka Via Dinarica obogatila svoju turističku ponudu

24. 01. 2022

Općina Posušje kroz drugu fazu projeka Via Dinarica obogatila svoju turističku ponudu. Provodi je u partnerstvu s UNDP-om. Do sada su završeni radovi koji obuhvaćaju uređenje konferencijske dvorane, mini kuhinje i dijela soba na jednom katu u planinarskom domu Masna luka, čime se dodatno obogatio turistički sadržaj na tom području. U Rakitnu, u mjestu Dabilu, uređen je plato izletišta u edukativno-turističke svrhe, posađeno je bilje te su uređene tri staze za rekreaciju.

Udruga pčelara Iva je ovim projektom dobila 20 SMS vaga koje će pčelarima pomoći u praćenju pčelinjih društava.

HGSS stanica Posušje je također uspješno aplicirala na ovaj projekt te dobila sredstva za uređenje kampa u Masnoj luci, pružat će sadržaj za edukacije, rekreativce te sve ostale zainteresirane skupine posjetitelja, a u sklopu projekta dodijeljena je i oprema za održavanje staza Via Dinarice.

Projekt “Via Dinarica” provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Skip to content