Održana dječja smotra folklora u Posušju

28. 05. 2019

„Na Petrovu ognjištu“, tradicionalna dječja smotra folklora u organizaciji domaćeg društva – Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „fra Petar Bakula“ održana je ove nedjelje pred mnogobrojnom publikom u gradskoj športskoj dvorani u Posušju.

Nastupila su 4 gostujuća kulturno umjetnička društava koja su zajedno s domaćinom predstavila 8 nastupa. Iako se tradicionalno ova smotra održava u Batinu, ove godine ružno vrijeme to nije dopustilo. No, i u gradskoj športskoj dvorani prema riječima organizatora smotra je uspjela. Predsjednica HKUD fra Petar Bakula Gabrijela Širić se zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali smotru.

„Zahvaljujem Tvrtki Meggle i supermarketu Divna, općini Posušje i tvrtki Prostage koji su pomogli, Ivici Bagi koji nam nastupa potpuno besplatno, hvala svim roditeljima i članovima društva koji su omogućili domjenak nakon smotre. Hvala gostima koji su prevalili dug put kako bi nas počastili svojim nastupima. Veliko hvala i publici koja je svojim dolaskom podržala našu smotru“, kazala je Gabrijela Širić.

Na ovogodišnjoj smotri nastupili su KUD „Stari Hrast 2000.“ iz Novog Travnika, KUD „Ploče“ iz Ploča, KŠD „Rakitno“ i KUD „Zrinski“ iz Brodskog Stupnika. Domaće društvo HKUD „fra Petar Bakula“ nastupilo je u četiri grupe.

„Budući da naše društvo broji oko 200 članova dječje dobi, rasporedili smo ih u četiri nastupa, tako da su sva djeca iz društva dobila priliku nastupiti. Među njima je bila i jedna grupa koja je upisala svoj prvi javi nastup“, kazala je Gabrijela Širić.

Predstavnici gostujućih društava imali su samo riječi pohvale za domaćine i publiku u Posušju. Tomislav Grbić, voditelj male folklorne skupine KUD Zrinski iz Brodskog Stupnika je podsjetio da je ovo drugi nastup njihovog društva u Posušju, te da se već osjećaju kao domaći.

Dolores Božić, predsjednica KUD „Stari Hrast 2000.“ iz Novog Travnika, je prvi put u Posušju. Njihovih desetak članova predstavilo je običaje i nošnju Hrvata Središnje Bosne. Običaje dječjeg folklora dubrovačko neretvanske županije predstavio je KUD Ploče.

Spomenimo da je u revijalnom djelu publiku u Posušju zabavljao Ivica Bago sa svojim uspješnicama, te da se druženje djece uz DJ-a nastavilo do kasno navečer.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...