Održana 4. Međunarodna konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevnicu”

08. 11. 2021

U Gradu Solinu, održana je dvodnevna 4. Međunarodna konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevnicu” na temu rizika u sigurnosti i odgovore na iste, a koji su povezani sa svakodnevnicom u urbanim naseljima, turizmom i povijesnom arhitekturom.

Konferencija je organizirana u okviru zajedničke suradnje između Regionalnog kluba IPA, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišta u Splitu i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije čiji su pokrovitelji Ministarstvo unutarnjih poslova, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Grad Solin, Općina Klis, Cemex i Salona Palace.

Glavni cilj bio je razmijeniti iskustva i promovirati lokalna partnerstva kao modela korisnog za unaprjeđenje sigurnosti i preduvjeta za razvoj kvalitetnog životnog okruženja.

Uz brojne uzvanike i predstavnike institucija Republike Hrvatske, na otvorenju su nazočili načelnici i gradonačelnici iz pograničnih područja susjedne BiH. Na poziv Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH konferenciji je nazočio i načelnik Ante Begić i iskoristio priliku da se susretne s načelnikom Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem i Zoranom Smitalom, predsjednikom Regionalnog kluba IPA-e Županije Zapadnohercegovačke s kojima je ovog ljeta imao priliku surađivati i unaprijeđivati partnerske odnose.

Ostale vijesti iz kategorije

PONOSITI STARČE RADOVANE, FRA GRGO, SRETAN TI 200.!

PONOSITI STARČE RADOVANE, FRA GRGO, SRETAN TI 200.!

O fra Grgi Martiću napisano je na tisuće redaka, mnoge ulice, škole i zaklade nose njegovo ime, prodornim pogledom prati nas sa spomenika u Posušju i Zagrebu… Međutim, danas ćemo se, na njegov 200. rođendan, osvrnuti tek na crtice iz njegova bogatog životnog,...

Arhiva