Održana 4. Međunarodna konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevnicu”

08. 11. 2021

U Gradu Solinu, održana je dvodnevna 4. Međunarodna konferencija “Sigurnost povijesnih gradova – Partnerstvo za sigurniju svakodnevnicu” na temu rizika u sigurnosti i odgovore na iste, a koji su povezani sa svakodnevnicom u urbanim naseljima, turizmom i povijesnom arhitekturom.

Konferencija je organizirana u okviru zajedničke suradnje između Regionalnog kluba IPA, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Sveučilišta u Splitu i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije čiji su pokrovitelji Ministarstvo unutarnjih poslova, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Grad Solin, Općina Klis, Cemex i Salona Palace.

Glavni cilj bio je razmijeniti iskustva i promovirati lokalna partnerstva kao modela korisnog za unaprjeđenje sigurnosti i preduvjeta za razvoj kvalitetnog životnog okruženja.

Uz brojne uzvanike i predstavnike institucija Republike Hrvatske, na otvorenju su nazočili načelnici i gradonačelnici iz pograničnih područja susjedne BiH. Na poziv Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH konferenciji je nazočio i načelnik Ante Begić i iskoristio priliku da se susretne s načelnikom Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem i Zoranom Smitalom, predsjednikom Regionalnog kluba IPA-e Županije Zapadnohercegovačke s kojima je ovog ljeta imao priliku surađivati i unaprijeđivati partnerske odnose.

Ostale vijesti iz kategorije

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine...

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

10. sjednica Općinskog vijeća će se održati 3.12.2021. godine  (petak) s početkom u 9:00 sati u općinskoj vijećnici. Dnevni red možete preuzeti s: Dnevni-red-3.12.2021-godinePreuzmi

Arhiva