Održan sastanak Stožera Civilne zaštite općine Posušje

26. 03. 2021

U općinskoj vijećnici danas je održan sastanak članova Stožera civilne zaštite općine Posušje.
Razmatrana je aktulana situacija vezana uz pandemiju koronavirusa. Prema aktualnim podacima u ŽZH su ukupno 1138 aktivna slučaja, od toga u Posušju 170.  Od strane PU Posušje znesena je informacija kako se policijski sat koji je na snazi u ŽZH, što se tiče Posušja poštuje.


S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, upućen je još jednom apel stanovništvu da se pridržavaju svih propisanih mjera i odgovornim ponašanjem spriječe daljnje širenje koronavirusa.


Stožer civilne zaštite svakodnevno prati promjene u epidemiološkoj slici, te stanje s rezervama zaštitne opreme kako bi se u slučaju pogoršanja situacije mogle zadovoljiti potrebe ključnih institucija za njihovim korištenjem. 
Pozdravljena je inicijativa predbilježbe za cijepljenje u Domu zdravlja Posušje za sve zainteresirane građane Općine Posušje koji se žele cijepiti protiv COVID-a 19.


Također, od Crvenog križa općine Posušje primljena je informacija kako ni izuzetno loša epidemiološka situacija nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u darovanju krvi. Za nešto više od tri sata akciji je pristupilo i liječničke preglede obavilo 68 osoba, a 56 je uspješno darovalo krv.


Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o utrošku financijskih sredstava posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini. 

Ostale vijesti iz kategorije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 76. godišnjica Bleiburške tragedije. Tim povodom, prisjećajući se žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima u Posušju zajednički vijenac...

Arhiva