Održan sastanak Stožera Civilne zaštite općine Posušje

26. 03. 2021

U općinskoj vijećnici danas je održan sastanak članova Stožera civilne zaštite općine Posušje.
Razmatrana je aktulana situacija vezana uz pandemiju koronavirusa. Prema aktualnim podacima u ŽZH su ukupno 1138 aktivna slučaja, od toga u Posušju 170.  Od strane PU Posušje znesena je informacija kako se policijski sat koji je na snazi u ŽZH, što se tiče Posušja poštuje.


S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, upućen je još jednom apel stanovništvu da se pridržavaju svih propisanih mjera i odgovornim ponašanjem spriječe daljnje širenje koronavirusa.


Stožer civilne zaštite svakodnevno prati promjene u epidemiološkoj slici, te stanje s rezervama zaštitne opreme kako bi se u slučaju pogoršanja situacije mogle zadovoljiti potrebe ključnih institucija za njihovim korištenjem. 
Pozdravljena je inicijativa predbilježbe za cijepljenje u Domu zdravlja Posušje za sve zainteresirane građane Općine Posušje koji se žele cijepiti protiv COVID-a 19.


Također, od Crvenog križa općine Posušje primljena je informacija kako ni izuzetno loša epidemiološka situacija nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u darovanju krvi. Za nešto više od tri sata akciji je pristupilo i liječničke preglede obavilo 68 osoba, a 56 je uspješno darovalo krv.


Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o utrošku financijskih sredstava posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini. 

Ostale vijesti iz kategorije

29. obljetnica postrojbe „Ante Bruno Bušić“

29. obljetnica postrojbe „Ante Bruno Bušić“

Danas je na posuškom Gracu obilježena 29. obljetnica osnutka prve profesionalne postrojbe Pukovnije i 1. Gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić. Obilježavanje je započelo služenjem svete mise u župnoj crkvi svetog Franje Asiškoga za sve poginule pripadnike ove...

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

Sjednica Općinskog vijeća, 5. po redu u novom sazivu, započela je aktualnim satom i vijećničkim pitanjima i prijedlozima. Jedno od njih je upućeno još pri usvajanju Dnevnog reda. Naime, vijećnik Mario Šušnjar tražio je uvrštavanje u Dnevni red inicijative za...

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

S obzirom na učestaliju pojavu plakatiranja u općini Posušje na neprikladnim mjestima, ovim putem podsjećamo kako se plakati, osmrtnice, oglasi i druge objave mogu se isticati samo na za to predviđenim površinama: oglasnim ili reklamnim pločama, oglasnim stupovima,...

Arhiva