Održan sastanak Stožera Civilne zaštite općine Posušje

26. 03. 2021

U općinskoj vijećnici danas je održan sastanak članova Stožera civilne zaštite općine Posušje.
Razmatrana je aktulana situacija vezana uz pandemiju koronavirusa. Prema aktualnim podacima u ŽZH su ukupno 1138 aktivna slučaja, od toga u Posušju 170.  Od strane PU Posušje znesena je informacija kako se policijski sat koji je na snazi u ŽZH, što se tiče Posušja poštuje.


S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, upućen je još jednom apel stanovništvu da se pridržavaju svih propisanih mjera i odgovornim ponašanjem spriječe daljnje širenje koronavirusa.


Stožer civilne zaštite svakodnevno prati promjene u epidemiološkoj slici, te stanje s rezervama zaštitne opreme kako bi se u slučaju pogoršanja situacije mogle zadovoljiti potrebe ključnih institucija za njihovim korištenjem. 
Pozdravljena je inicijativa predbilježbe za cijepljenje u Domu zdravlja Posušje za sve zainteresirane građane Općine Posušje koji se žele cijepiti protiv COVID-a 19.


Također, od Crvenog križa općine Posušje primljena je informacija kako ni izuzetno loša epidemiološka situacija nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u darovanju krvi. Za nešto više od tri sata akciji je pristupilo i liječničke preglede obavilo 68 osoba, a 56 je uspješno darovalo krv.


Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o utrošku financijskih sredstava posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini. 

Ostale vijesti iz kategorije

OBAVIJEST PČELARIMA

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih zajednica. Ažuriranje podataka se vrši u Registru pčelara u Službi za gospodarstvo općine Posušje do 15.05.2021. godine. Ostvarivanje prava na novčanu potporu za pčelinje...

Sjećanje na žrtve Kupresa

Sjećanje na žrtve Kupresa

Obilježena je 29. obljetnica sjećanja na žrtve Kupresa. Među brojnim izaslanstvima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Vukovarcima, na Kupreškom polju, na spomeniku poginulim braniteljima Kupresa, te na središnjem spomeniku u gradu Kupresu, počast...

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

8. travnja 1992. osnovano je Hrvatsko vijeće obrane, a obljetnica utemeljenja danas je prigodno obilježena i u Posušju. U 10 sati  pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, na Trgu hrvatskih branitelja, vijence su položili i svijeće zapalili Koordinacija udruga...

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Zbog najave lošeg vremena i niskih  temperatura narednih dana, preporučuje se zaštita voćki orošavanjem i dimljenjem. Orošavanje se provodi na načina da se pri niskim temperaturama voćke prskaju vodom i to najbolje u periodu od 1:00 do 8:00 sati ujutro. Zaštita...

Arhiva