U organizaciji Planinarskoga društva Orlova stina i UDVDR-a Tomislavgrad danas je održan tradicionalni Memorijalni uspon od groblja u Lipi do Prokosa na Vran planini, u spomen na petoricu poginulih hrvatskih vojnika (četvorice pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba i jednoga pripadnika Vojne policije HVO-a), koji su svoje mlade živote izgubili u velikoj snježnoj mećavi 30. ožujka 1995. godine.

Oblačno, kišno i vjetrovito vrijeme nije omelo sve one koji su se upravo na ovaj način željeli prisjetiti i odati počast petorici stradalih hrvatskih branitelja: Mladenu Jakovljeviću, Robertu Krizmaniću, Kreši Supini, Davoru Zbiljskom i Ivici Begiću.

Nakon okupljanja sudionika kod groblja u Lipi, krenulo se u koloni prema Prokosu gdje su kod Spomen obilježja predstavnici organizatora, Antiterorističke jedinice Lučko, Vojne policije, planinarskih društava, među kojima je bilo HPD Pločno, tomislavgradske Općine i Hercegbosanske županije te Općine Posušje položili vijeće i upalili svijeće.

Prigodnu molitvu izrekao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Valja reći da su neki od sudionika do spomen obilježja na Prokosu stigli trčeći, biciklima ili vozilima.

tomislavcity/Općina Posušje