Od 21. rujna kreće prikazivanje blockbustera u kino dvorani u Posušju!

04. 09. 2023


Pred početak rada kino dvorana s redovnim digitalnim filmskim projekcijama, koji je predviđen za 21. ovoga mjeseca, u Maglaju je održan finalni radni sastanak Mreže nezavisnih kino prikazivača i odgovornih Upravnih tijela.
Na sastanku su iznesene informacije kako je Mreža postigla dogovor i dobila podršku od strane većine tvrtki koje rade kino distribuciju na teritoriji BiH te je shodno tome predstavljena i radna lista filmskih naslova koji su u ponudi od 21. rujna do kraja godine. Na njoj se na nalazi nekoliko domaćih filmova čiju je produkciju podržala Fondacija za kinematografiju Sarajevo te svi aktualni filmski naslovi američke i svjetske produkcije koji će se naći na repertoaru kina do kraja godine.
Tijekom sastanka posebno se razgovaralo o aspektu promocije programa prikazivanja i filmova u lokalnim zajednicama u kojima kina Mreže postoje i kreću s radom. S obzirom da je ovo izuzetno važan projekt za podizanje nivoa kulture i filmske pismenosti u lokalnim zajednicama Federacije BiH, zaključeno je kako je imperativno je da se i lokalni mediji, pored krovnih medija s kojima je Mreža već u dogovorima za podršku, uključe sa svojom podrškom u smislu predstavljanja programa i filmova na repertoaru kino dvorana u svojim zajednicama.
Također, na sastanku u Maglaju održano je i predstavljanje svih operativnih protokola po kojima će raditi kino dvorane članice Mreže te sve potrebne administrativne predradnje koje Upravna tijela svih kino dvorana trebaju poduzeti u narednom periodu kako bi omogućili nesmetanu realizaciju redovnih filmskih projekcija.
Sve projekcije u obnovljenom kinu u Posušju će u pogledu slike i zvuka biti na razini kino dvorana velikih filmskih lanaca, stoga vas pozivamo da dođete i uživate u omiljenim filmskim naslovima od 21. ovog mjeseca. Točan repertoar prikazivanja donosimo uskoro!

Skip to content