Obilježena 28. godišnjica oslobođenja Kupresa

03. 11. 2022

Danas se obilježava 28. godišnjica oslobođenja Kupresa. Tim povodom su načelnik Ante Begić i predsjednik općinskog Vijeća Ivan Lončar, zajedno s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, kao i mnogobrojni Posušani, u spomen za sve poginule, nestale i umrle branitelje, a posebno one s područja općine Posušje, upalili svijeće i pomolili se pred spomen obilježjima Vukovarcima, Kupreško polje i pred središnjim Spomen obilježjem hrvatskog naroda za sve žrtve II. Svjetskog rata i Domovinskog rata.

U 11 sati u crkvi Sv. Obitelji služena je sveta misa zadušnica te nakon toga molitva Opijela kod spomen križa ispred crkve, nakon čega je upriličen svečani pobjednički mimohod branitelja. 

Kada se govori o obljetnici oslobođenja Kupresa, treba reći da je ona usko vezana uz vojnu operaciju Cincar.  Trajala je od 1. do 3. studenog 1994. tijekom koje je oslobođen prostor od 400 četvornih kilometara, između ostalog i Kupres, čime je okončana trogodišnja okupacija. Veliki obol u obrani  i oslobađanju Kupresa dali su i branitelji s područja općine Posušje.

Ostale vijesti iz kategorije

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

Jutros je u općinskoj vijećnici održana 20. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je razmatranjem Izvješća o izvršenju proračuna općine za period od 1.1. do 30.9.2022., a potom i usvajanjem Nacrta proračuna za 2023. Planirani proračun za sljedeću godinu...

Arhiva