Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Posušje

30. 09. 2020

POZIV

          za prijavu svih poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice, raži i ječma         

Sukladno Javnom pozivu za poticanje jesenske sjetve, objavljenom dana 25.9.2020. godine od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Posušje, da se mogu prijaviti na preliminarnu listu, odnosno na poticaj za jesenju sjetvu u tekućoj 2020. godini.

Na temelju pristiglih prijava Općina će sastaviti listu korisnika za sufinanciranje prihvatljivih troškova i listu dostaviti FMPVŠ..

Prihvatljivi troškovi za poticaj su: nabavka sjemena, mineralnih đubriva i zaštitnih  sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.

Krajnji rok za prijavu je 9.10.2020. godine.

Prijave će evidentirati Služba za gospodarstvo, Odjel za gospodarstvo i razvoj općine Posušje, I kat, ured: 109a ili na telefon broj: 039/685-722, svakim radnim danom od 08:00 – 14:00 sati.

Kao dokaz za jesenju sjetvu biti će potrebno priložiti fiskalni račun o izvršenoj kupovini sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava. Za poduzeća i obrte koji posluju putem računa potrebna je faktura i dokaz o plaćanju po fakturi za kupljeni repromaterijal, izdana na njihovo ime. Za fizičke osobe dovoljan je obični fiskalni račun na kojem je vidljiv prodavatelj te vrsta i cijena kupljenoga repromaterijala.

 Služba za gospodarstvo

Odjel za gospodarstvo i razvoj

Ostale vijesti iz kategorije

Objava biračkih mjesta

Objava biračkih mjesta

Obavještavaju se birači s područja općine Posušje da će se Lokalni izbori održati u nedjelju 15. studenog 2020. godine. Glasuje se za sljedeće razine vlasti: Općinski načelnikOpćinsko vijeće Glasovat će se na sljedećim biračkim mjestima: U Osnovnoj školi Ivana...

ODRŽANA POSLJEDNJA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA U TRENUTNOM SAZIVU

ODRŽANA POSLJEDNJA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA U TRENUTNOM SAZIVU

U prostorijama posuške kinodvorane danas je održana 37., ujedno i posljednja sjednica Općinskog vijeća u trenutnom sastavu. Kao i redovno, na prvoj točki Dnevnoga reda našla su se vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi, a potom izvješća o radu osnovnih i srednjih...

Lokalni izbori 2020: U tijeku obuka za biračke odbore

Lokalni izbori 2020: U tijeku obuka za biračke odbore

Ovaj tjedan u općini Posušje započela je obuka za predsjednike i članove biračkih odbora za Lokalne izbore 2020. Provodi je Općinsko izborno povjerenstvo, u općinskoj vijećnici, u terminima od 16:00 do 18:00, te od 18:30 do 20:30 sati. Prema planu, teoretsku i...