ZASJEDAO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE

18. 12. 2018

Danas je u prostorijama Općine Posušje zasjedao Stožer civilne zaštite na svojoj redovnoj 14. sjednici pod predsjedavanjem zapovjednika stožera načelnika Branka Bage. Na stožeru je otvoreno i raspravljano o nekoliko važnih tema iz svakodnevnog života naših građana pa su tako razmatrane pritužbe stanovništva na mogući ekološki problem u nastajanju. Naime, po razmatranom, na području Tribistova i Rakitna postoji više lokacija divljih deponija koje već sada ugrožavaju lokalno stanovništvo i mogu biti izvor zaraza. Iako u primarnoj nadležnosti stožera nije rješavanje ovog pitanja ipak je donesen zaključak da se uputi inicijativa nadležnoj općinskoj službi kako bi se naložile potrebne mjere za rješavanje ovog problema, ali i utvrdi odgovornost svih koji imaju povjerene ovlasti po pitanju odvoza otpada i sanacije deponija u ovim mjesnim zajednicama.
U skladu sa stvarnim potrebama utvrđenim neposredno na terenu stožer je na današnjoj sjednici pokrenuo inicijativu za osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Vira i Rakitna, a kao koordinator za ovu aktivnost određen je vršitelj dužnosti zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje Mario Čutura.
Usvajajući izvješća o stanju sustava civilne zaštite u općini donešen je i zaključak kojim se zadužuje nadležna ustanova za komunalne djelatnosti da završi poslove oko dovršavanja hidrantske mreže na području Vira, Rakitna, Graca i Osoja.
Na ovoj sjednici također su kao točke dnevnog reda razmatrane i usvajane odluke koje se tiču financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, odluke o planovima i programima rada stožera za iduće razdoblje, kao i izvješća PVP Posušje i Službe za zaštitu i spašavanje sa visina HGSS.
Na Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Posušje za razdoblje od 2019. do 2023. godine stožer je dao pozitivno mišljenje i uputio ga u daljnju proceduru prema Načelniku i Općinskom Vijeću koja podrazumijeva javni uvid.
Javni uvid u ovaj program biti će dostupan na službenoj web stranici Općine Posušje i trajati će do 15. siječnja 2019. godine, 
a možete ga vidjeti na poveznici ispod.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...