Uz potporu Europske unije organizira se drugi „Cycling Rural Walking Fair“

03. 09. 2021

Financira Europska unija

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – PROJEKT

Uz potporu Europske unije organizira se drugi „Cycling Rural Walking Fair“

Sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti pozivamo da nam se pridruže na drugom u nizu “Cycling Rural Walking Fair” koji će se održati u sklopu jedinstvenih utrka Skakavac Trail, Sarajevo.

Svi zainteresirani moći će posjetiti naš fair na sljedećim lokacijama u Sarajevu:

–             Uževica, 04.09. od 10-14 sati

–             Bivša Kasarna Semizovac, 05.09. od 12-19 sati

„Cycling Rural Walking Fair“ u Sarajevu u sklopu Skakavac Trail-a drugi je od 3 najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire javnosti sa svim biciklističkim trasama na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i Bike Friendly lokacijama.

Sljedeća lokacija, te ujedno i posljednji planirani Walking Fair održati će se na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru 10. i 11.09., o čijim ćemo točnim satnicama obavijestiti širu javnost prije održavanja eventa.

U sklopu ove promocije, posjetiteljima će biti predstavljene formirane biciklističke trase, Bike Friendly lokacije kao i aranžmani koji pružaju posjetiteljima iskustvo uz pomoć obučenog vodiča na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore. Naše ljubazne hostese tu su za vas za sva vaša pitanja i potrebne informacije, a svi posjetitelji će imati mogućnost putem linka ili QR koda preuzeti sve predstavljene rute na svoj mobilni telefon, kako bi ih mogli najjednostavnije pronaći kasnije, dok će mape trasa biti dostupne i u fizičkom obliku u vidu letka ili mape za one koji tako preferiraju.

Projekt Cycling Rural pokrenut je s ciljem povezivanja Zapadne Hercegovine i Crne Gore kroz biciklističke rute, te će na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, umrežene u biciklističke staze, prolaze kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata u sličnim turističkim ponudama. Projekt će uvesti i standard kvalitete „Bike Friendly Concept„ te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom “Cycling Rural”, koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CyclingRural“ je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Ana Soldo, voditeljica projekta
Tel: +387 39 703 100
Mob: +387 63 461 182

Ostale vijesti iz kategorije

Košarkaški klub Posušje u prvenstvu BiH startalo pobjedom

Košarkaški klub Posušje u prvenstvu BiH startalo pobjedom

Krenulo je košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine a u njemu se ove sezone nakon dugo vremena ponovno natječe Košarkaški klub Posušje. Oni su u 1. kolu na domaćem terenu dočekali Bosnu Royal te su slavili s 82:75 (26:19, 19:19, 18:19, 19:18). Posušje je vodilo od...

Sarajevo nadigralo Posušje

Sarajevo nadigralo Posušje

HŠK Posušje je nakon reprezentativne stanke zabilježilo još jedan poraz. Ovog puta bolje je bilo FK Sarajevo, rezultatom 1:0. Pogodak odluke dijelo je Kapića iz 8. minute kada je izašao sam pred Baćka i postavio konačan rezultat. Baćak je danas bio i najbolji igrač...

Novi uspjesi Karate kluba Posušje

Novi uspjesi Karate kluba Posušje

Posuški karataši nastavljaju nizati uspjehe, oni su ovu nedjelju 17. listopada nastupili na 5. kolu lige regije Hercegovina u Mostaru sa 7 natjecatelja gdje su osvojili  7 medalja a one su: Kristina Galić 1.mjesto kate, Iva Čamber 1.mjesto borbe, Lea Rezo...

PAO ČELIK U ZENICI: Iva Čutura za novu pobjedu Intera!

PAO ČELIK U ZENICI: Iva Čutura za novu pobjedu Intera!

Nogometašice ŽNK Inter su u jednom od derbija 8. kola Prve lige FBiH s 0:1 savladali ŽNK Čelik u Zenici.Ove sezone posuške nogometašice igraju odličan nogomet, bilo da igraju na domaćem ili na gostujućem travnjaku. Uz nekoliko pojačanja na početku prvenstva pokazuju...

Arhiva