Ukupno prikupljeno 9103,86 KM

29. 12. 2018

Nakon što su se slegli dojmovi oko božićnog sajma u Posušju, možemo reći da Božić u našem gradu nikad ljepši nije bio.
Po prvi put program je trajao četiri dana, bio je humanitarnog karaktera. Novac se skupljao u donatorskim kutijama, u koje su stavljani prilozi od prodaje bakalara, kuhanog vina, tombole, te dio prihoda privatnih izlagača. Ukupno je prikupljeno 9103, 86KM.
Ovaj novac bit će doniran Centru za socijalnu skrb u Posušju, koji će ga usmjeriti najpotrebitijima u našoj općini.
Posušje je još jedno pokazalo kako ima veliko srce, kako želi da svi sugrađani ove blagdane provedu u blagostanju, miru i s osmjehom na licu.Posjećenost je bila iznad svih očekivanja organizatora, na sajmu se zabavljalo uz pjesmu i ples. Posebno moramo istaknuti žive jaslice koje su nam dočarale vrijeme i mjesto kada se rodio Isus. Toliko zajedništva i topline osjetili su sigurno svi posjetitelji manifestacije, koji su bez obzira na hladnoću koja je štipala za obraze na Trgu hrvatskih branitelja provodili sate i sate pripremajući se za najradosniji kršćanski blagdan. Vjerujemo kako ćemo se dogodine družiti na istom mjestu s još više posjetitelja i izlagača, koji će zasigurno opet nekome donijeti osmijeh na lice.
Humanitarnoj akciji u sklopu ove manifestacije priključili su se i pojedini ugostiteljski objekti koji su svojim aktivnostima ukupili nešto manje od 2000 KM.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...