Taekwondo prvenstvo BiH: Za Poskoke ukupno 32 medalje

17. 05. 2017

Prvenstvo BiH u sportskoj borbi i tehnici za sve uzraste u olimpijskom taekwondou održalo se u nedjelju 14. svibnja. Organizator prvenstva je bio Taekwondo savez BiH a domaćin prvenstva taekwondo klub Bugojno. U Bugojnu se okupilo 473 prijavljena natjecatelja iz 35 klubova, koja su svoje znanje i sposobnosti pokazivala na 7 sportskih borilišta.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je sa 39 natjecatelja od kojih se 13 natjecalo u tehnici a 26 u sportskoj borbi.

Najuspješniji posuški seniori su Kristian Miličević, prvak BiH u sportskoj borbi u kategoriji +87 kg i Danijel Boban seniorski prvak BiH u tehnici.

Posuški su tehničari ostvarili očekivano dobar rezultat sa maksimalnim učinkom te nakon titule ekipnih prvaka Federacije BiH u tehnici osvojili i titulu ekipni prvaka Države za 2017 godinu. Od 10 kategorija u koliko su nastupili na prvenstvu Države u tehnici „Poskoci“ su osvojili 9 zlatnih medalja, od toga 7 u pojedinačnim nastupima, 1 u mješovitom paru i 1 u muškom timu.

Zlatne medalje u tehnici osvojili su senior Danijel Boban, juniori Mate Dragoja, David Dumančić i Anela Jukić te kadeti Matej Bešlić, Sara Grubišić i Iva Tomić. Srebrne medalje su osvojili seniorka Lucija Bašić, juniorka Martina Grubišić i kadeti Jelena Bakula i Luka Landeka dok je brončanu osvojila kadetkinja Manda Pekas. U mješovitom paru zlato su osvojili seniori Danijel Boban i Lucija Bašić, a u muškom timu Danijel Boban, Mate Dragoja i Igor Gavrić također su osvojili zlato.

U ekipnom poretku seniora taekwondo klub „Poskok“ je zauzeo 3 mjesto sa osvojenom zlatnom medaljom Kristiana Miličevića u kat. Seniora +87 kg te brončanim medaljama Marina Begića u kat. -74 kg i Karla Galića u kat. -80 kg.

Seniorke su osvojile dvije srebrne medalje, Martina Kovač u kat. -57 kg i Mihaela Senjak u kat. – 46 kg te se pozicionirale na 6 mjesto u Državi.

Juniorka Ružica Crnogorac je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki -55 kg a Marija Crnogorac brončanu u kat. Juniorki +68 kg pa su posuške juniorke u ekipnom plasmanu zauzele 3 mjesto.
Posuški kadeti, braća blizanci Ilija i Slavo Jukić su imali peh i obojica se ozljedila u četvrtfinalnim borbama koje pobjeđuju a nakon toga odustaju od daljnjeg nastupa te osvajaju brončane medalje.

Mlađe kadetkinje osvajaju ekipno 3 mjesto u svojoj konkurenciji dok pojedinačno zlato u kategoriji mlađih kadetkinja do 39 kilograma osvaja Rafaela Čutura. Franka Sabljo osvaja srebrnu a Lucija Miličević, Antea Kraljević, Klara Grubišić i Lukas Čale osvajaju brončane medalje.

Taekwondo klub „Poskok“ na ovom Državnom prvenstvu osvaja ukupno 32 medalje od kojih 12 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih te 4 pehara za ekipne plasmane.

 

Petar Boban, glavni trener kluba za naš portal je kazao kako je ovo je bilo dosta uspješno Prvenstvo za klub. “Odradili smo dobre pripreme i to se osjetilo u nastupima. Nažalost neki naši natjecatelji su bili ozlijeđeni i nisu mogli odraditi kompletne pripreme što se također osjetilo u njihovim borbama a neki su se ozlijedili na samom natjecanju te nisu mogli nastaviti sa natjecanjem. Ono što nam je bio cilj koji smo na kraju i ostvarili je to da smo potvrdili svoju dominaciju i rezultat sa prvenstva Federacije kad je u pitanju natjecanje u tehnici (formama), a za to su najzaslužniji treneri Danijel Boban i Lucija Bašić koji su ih trenirali. Također i u sportskoj borbi smo pokazali da smo jedni od najboljih u državi. Naši borci su gubili jedino od prvaka svojih kategorija koji su stariji sa puno više iskustva na velikim natjecanjima, i to tijesnim rezultatima. U nastavku sezone nas očekuje nekoliko prijateljskih natjecanja u Hrvatskoj i BiH te pripreme za Hrvatske svjetske igre koje su održavaju u Zagrebu u Srpnju ove godine, gdje će nastupiti naši borci i tehničari”, kazao je Boban.

Boban je kazao i da sve ovo bi bilo teško ostvarivo bez sponzora. “Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u organizaciji odlaska na ovo Prvenstvo, sponzorima Farma Land i Supermarket Divna, Općini Posušje, trenerima, roditeljima i našim navijačima te velike čestitke mojim sportašima koji su ostvarili rezultate”, kazao je trener Boban.

Ostale vijesti iz kategorije

POSUŠANI NA OBLJETNICI PADA VUKOVARA

POSUŠANI NA OBLJETNICI PADA VUKOVARA

Izaslanstvo općine Posušje na čelu s načelnikom Brankom Bagom u pratnji koordinacije posuških udruga proisteklih iz Domovinskog rata posjetilo je grad Vukovar uoči 29. obljetnice njegovog tragičnog pada u srbočetničke ruke. Ovom prilikom poklonili su se žrtvama na...

U tijeku primopredaja biračkog materijala

U tijeku primopredaja biračkog materijala

U tijeku su završne radnje pred sutrašnje otvaranje birališta. Cijelo poslijepodne članovi biračkih odbora preuzimaju sve potrebne materijale, te vrše uređenje biračkih mjesta kako bi u 7:00 sati ona mogla biti otvorena. Birači s područja općine Posušje glasovat će na...

POSUŠKI TROJAC NA EUROPSKOM PRVENSTVU

POSUŠKI TROJAC NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine je domaćin Europskog seniorsko prvenstva u olimpijskim kategorijama i Europskog kadetskog prvenstva. Seniorsko Prvenstvo će se održati u Sarajevu 10. i 11. Studenog 2020. godine a na njemu će nastupiti najbolji borci iz cijele...

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Obavijest biračima s područja općine Posušje Općinsko izborno povjerenstvo Posušje izvješćuje birače da su na predstojećim lokalnim izborima obvezni ispravno nositi zaštitnu masku, dezinficirati se, te održavati propisanu socijalnu distancu. Biračima koji su pozitivni...