Sastanak Općina Posušje-Bluesun Hotels: Mogućnosti za nova zapošljavanja Posušana u ugostiteljstvu i turizmu!

28. 09. 2017

Danas je u Općini Posušje održan radni sastanak kojem je uz načelnika Branka Bagu, ravnatelja Srednje strukovne škole Marija Knezovića i njegove suradnike, nazočilo  Krunoslav Šošić, izvršni direktor Hoteli Tučepi d.d., Bluesun Hotels & Resorts, također u pratnji suradnika.

Razgovaralo se o radu strukovne škole u Posušju, poglavito ugostiteljskih smjerova, te mogućnostima suradnje s grupacijom iz Hrvatske u čijem je sastavu 15 hotela diljem Jadrana te u unutrašnjosti Hrvatske.

Izneseni su i konkretni prijedlozi, a vezani su za obavljanje prakse tijekom ljeta naših srednjoškolaca, čime bi im se otvorile mogućnosti stjecanja dragocjenih iskustva u vrhunskom okruženju kojeg nudi ova tvrtka. Također, po uspješnom završetku praktične nastave i školovanja, gosti su iznijeli i planove trajnog upošljavanja koji uključuju naše učenike.

Među daljnjim aktivnostima dogovoren je i radni obilazak jednog hotelskog kompleksa Bluesun Hotelsa za dva tjedna, u kom će sudjelovati učenici Strukovne škole i njihovi profesori.

Današnji sastanak je još jedno u nizu nastojanje lokalne uprave, da zajedno sa svojim partnerima, u ovom slučaju Srednjom strukovnom školom, omogući stanovništvu Posušja ostanak, odnosno smanjenje tendencije odljeva.

To je, ukoliko sve krene prema planu, realno i ostvarivo s obzirom na blizinu potencijalnih radnih mjesta odnosno Tučepa i Brela.

 

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...