POTPISANI UGOVORI O DODJELI STIPENDIJA: OPĆINA POSUŠJE STIPENDIRA 28 STUDENATA

07. 01. 2022

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje. Pravo na stipendiju ukupnog iznosa 1000 KM , po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 28 studenata.

Dodatnim bodovima i ove godine vrednovani su fakultetski smjerovi u kategoriji deficitarnih zanimanja (elektrotehnika / elektrotehnika i informacijska tehnologija, strojarstvo, računarstvo, arhitektura / arhitektura i urbanizam, građevina, kemijsko inženjerstvo, grafička tehnologija, medicina, logopedija, defektologija i sanitarno inženjerstvo), koje Općina na godišnjoj razini revidira temeljem aktualnih podataka s tržišta rada, a s ciljem bržeg zapošljavanja po završetku fakulteta i pozitivnog utjecaja na razvoj lokalnog gospodarstva.

Stipendistima Općine Posušje u akademskoj 2021/22. Godini, po potpisivanju ugovora, se obratio načelnik Ante Begić upućujući im čestitke i želje za dobre rezultate u daljnjem školovanju. Također ih je pozvao da se po završetku školovanja odluče se za povratak te da svojim radom i znanjem doprinesu razvoju Posušja.

Skip to content