Održana radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”

15. 01. 2021

U Općini Posušje, ali i ostale tri općine u ŽZH, jučer i danas održana je radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”.

Uz zainteresirane pojedince i udruge s područja naše općine, radionici su nazočili i predstavnici odsjeka za gospodarstvo i razvoj te načelnik Ante Begić.

Predavači na radionicama su bili Ivica Sivrić i Himzo Tule iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH koja je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Cilj ovih radionica je upoznavanje lokalnog stanovništva s trendovima u cikloturizmu s naglaskom na Bike Friendly Standard, koji je detaljno predstavljen sudionicima i ostavljena je mogućnost za prijavu i pomoć u pokretanju procedure za dobivanje certifikata.

Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Također, zainteresirani pravni subjekti iz Županije Zapadnohercegovačke prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”  provodi se u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt  s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.  Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL” koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

Ostale vijesti iz kategorije

Održana radionica “Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja”

Održana radionica “Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja”

Danas je ispred Dječjeg vrtića Bajka u Posušju održana praktična radionica pod nazivom "Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja". Radionica je dio manifestacije IX. Posuški kamendani koju su zajednički organizirali Udruga za održivi razvoj Uzor Posušje i Općina...

Poziv na događaj “Cycling Rural Walking Fair”

Poziv na događaj “Cycling Rural Walking Fair”

Sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti pozivamo da nam se pridruže na prvom “Cycling Rural Walking Fair” koji će se održati u sklopu Street Food Festa u Širokom Brijegu 23.07. - 25.07. 2021. godine u Širokom Brijegu s početkom programa u 17:00 sati....

Arhiva