NAPUTAK o pružanju ugostiteljskih usluga u povodu obilježavanja Dana općine Posušje i blagdana Velike Gospe u uvjetima pojave epidemije bolesti COVID 19

12. 08. 2020

Na temelju članka 115. Statuta općine Posušje („Službeni glasnik općine Posušje“, broj 1/08, 8/08, 2/10 i 1/17) i članka 136. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Općine Posušje broj: 08/05),  Općinski načelnik Općine Posušje donosi:

N A P U T A K
o pružanju ugostiteljskih usluga
u povodu obilježavanja Dana općine Posušje i blagdana Velike Gospe
u uvjetima pojave epidemije bolesti COVID 19

Članak 1.


Ovim Naputkom se pobliže određuje način pružanja ugostiteljskih usluga u povodu obilježavanja Dana općine Posušje i blagdana Velike Gospe u uvjetima pojave epidemije bolesti COVID 19 na dan 15.08.2020 godine na urbanom području grada.

Članak 2.

U skladu s člankom 39. i člankom 136. važeće Odluke o komunalnom redu Općine Posušje, omogućava se prigodno pružanje ugostiteljskih usluga koje u svemu treba biti skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom uz poštivanje propisanih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID 19.

Članak 3.

 1. Pružanje ugostiteljskih usluga postavljanjem uređaja iz članka 39. Odluke o komunalnom redu dopušteno je samo postojećim poslovnim subjektima koji su već registrirani za obavljanje pružanje tih usluga i to pod sljedećim uvjetima:
  – da je omogućeno i osigurano poštivanje svih propisanih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID 19;
  – da se ugostiteljske usluge pružaju okviru postojećih registriranih ugostiteljskih objekata.
 2. Pružanje ugostiteljskih usluga iz prethodnog stavka treba biti u skladu s odredbama Odluke o komunalnom redu, a sve prigodno postavljene naprave i uređaji trebaju biti na mjestima gdje neće ometati prohodnost, preglednost i kretanje gradskim prometnicama.

Članak 4.

 1. Svi pružatelji usluga na koje se odnose odredbe članka 3. ovog Naputka dužni su poduzeti sve mjere za poštivanje propisanih sanitarnih uvjeta za pružanje pojedinih ugostiteljskih usluga, kao i propisanih sigurnosno-tehničkih uvjeta za postavljanje i rad uređaja i opreme za koju su potrebne električne ili druge instalacije.
 2. Pružatelji usluga na koje se odnose odredbe članka 3. ovog Naputka dužni su poduzeti i sve ostale mjere predostrožnosti u skladu s propisima i u skladu s odgovornošću za sigurnost svojih gostiju, prolaznika, kao i samih djelatnika koji su angažirani na pružanju usluga.

Članak 5.

 1. Za provedbu odredaba ovog Naputka zadužene su nadležne Općinske službe.
 2. Neposrednu kontrolu poštivanja propisanih uvjeta na terenu će vršiti Služba za gospodarstvo, odnosno nadležni općinski inspektori u suradnji s djelatnicima MUP-a odnosno Policijske uprave Posušje.
 3. Za nepoštivanje naprijed propisanih uvjeta primjenjivat će se kaznene odredbe iz članka 139. Odluke o komunalnom redu Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Općine Posušje broj: 08/05).

Članak 6.

Ovaj Naputak stupa na snagu s danom donošenja, a objavit će se u „Službenom glasniku Općine Posušje“.

                Bosna i Hercegovina
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA
                OPĆINA POSUŠJE

                 Općinski Načelnik

Broj: 01-694/20

Posušje, 11.8.2020. godine

Općinski načelnik
___________________
Branko Bago

Ostale vijesti iz kategorije

OBAVIJEST PČELARIMA

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih zajednica. Ažuriranje podataka se vrši u Registru pčelara u Službi za gospodarstvo općine Posušje do 15.05.2021. godine. Ostvarivanje prava na novčanu potporu za pčelinje...

Sjećanje na žrtve Kupresa

Sjećanje na žrtve Kupresa

Obilježena je 29. obljetnica sjećanja na žrtve Kupresa. Među brojnim izaslanstvima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Vukovarcima, na Kupreškom polju, na spomeniku poginulim braniteljima Kupresa, te na središnjem spomeniku u gradu Kupresu, počast...

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

8. travnja 1992. osnovano je Hrvatsko vijeće obrane, a obljetnica utemeljenja danas je prigodno obilježena i u Posušju. U 10 sati  pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, na Trgu hrvatskih branitelja, vijence su položili i svijeće zapalili Koordinacija udruga...

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Zbog najave lošeg vremena i niskih  temperatura narednih dana, preporučuje se zaštita voćki orošavanjem i dimljenjem. Orošavanje se provodi na načina da se pri niskim temperaturama voćke prskaju vodom i to najbolje u periodu od 1:00 do 8:00 sati ujutro. Zaštita...

Arhiva