Načelnik Općine Posušje u posjetu Caritasu

18. 02. 2022

Načelnik Općine Posušje gosp. Ante Begić i ravnateljica Radio postaje Posušje Marija Đerek, danas 17. veljače 2022. godine, bili su u posjetu Biskupijskom Caritasu Mostar, gdje ih je primio ravnatelj don Željko Majić.

Još od mjeseca prosinca prošle godine, kada je Caritas za svoje dobročinitelje, Prijatelje Caritasa, organizirao susret s ciljem predstavljanja rada Caritasa i zahvale svima onima koji taj rad podržavaju, a na kojem je bio prisutan načelnik Begić, postojala je želja da Općina Posušje na neki način pomogne Caritasu. Po riječima gostiju iz Posušja, svake godine u prosincu, Općina organizira manifestaciju pod nazivom Božić u Posušju, koja je humanitarnog karaktera i čijim se sredstvima pomažu različite udruge i potrebni pojedinci. Tako je bilo i zadnjeg Božića kada su sredstva odlučili namijeniti i uručiti upravo Caritasu. To je bio i razlog današnjeg posjeta na kojemu je don Željko najprije govorio o misiji Caritasa i njegovom poslanju. Predstavio je gostima sve ono što Caritas danas radi, stavljajući naglasak na Caritasove ustanove i projekte, ali i probleme s kojima se Caritas svakodnevno susreće: od situacije koju je imao u prvim danima covid pandemije, odnosno lockdown razdoblja, do konstantnog problema neprepoznavanja Caritasa od strane društvene zajednice, sa svih razina vlasti, kada je u pitanju uvrštavanje Caritasa, odnosno njegovih ustanova u gradske i županijske proračune.

Gospođa Marija Đerek, uručujuči donaciju u iznosu od 2.500,- KM, koliko je prikupljeno od prodaje proizvoda na štandovima tijekom manifestacije Božić u Posušju, naglasila je kako je od samog početka nakana da se donacija preda u Caritas došla od strane načelnika Begića.

Gosti iz Posušja su izrazili nadu i pokazali želju da će Općina, prema svojim mogućnostima, i dalje pomagati Caritas u njegovom radu.

Skip to content