MEĐUNARODNI PETOBOJ NACIJA U20 OKUPIO VRSNE MLADE BOĆARE

21. 10. 2019

Na terenima Boćarskoga doma Nožinac u Posušju otpočeo je trodnevni međunarodni boćarski turnir, Petoboj nacija u kategoriji U 20. Turnir je okupio igrače iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH. Ovaj turnir se između spomenutih zemalja održava po prvi put u kategoriji igrača do 20 godina starosti. Nakon što se već godinama održava u seniorskoj konkurenciji, održavanje turnira u mlađem uzrastu predstavlja nastavak suradnje s ciljem popularizacije ovoga sporta među mladima.

Turnir je otpočeo ovoga petka, 18. listopada 2019. U svečanosti otvaranja koja je održana sinoć prigodnim riječima su se obratili predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i načelnik općine Posušje Branko Bago, koji je otvorio turnir, dok je u glazbenom dijelu nastupila klapa Zvizdan.

Na turniru se okupilo 25 mladih boćara među kojima su i oni koji već iza sebe imaju velike boćarske rezultate. Među njima su osvajači medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, kao što je Ria Vojković iz Hrvatske, jedna od najboljih juniorki svijeta ili pak Slovenac Gašper Povh, zlatni s neton završenog Svjetskog prvenstva u Italiji.
Evo imena natjecatelja i njihovih voditelja.
▪️Hrvatska: Luka Gašpar, Duje Pirić, Gabriel Lorento Perkov, Ante Nemarić, Vedran Glavić i Ria Vojković; voditelj Čedo Vukelić, pomoćnik Ivo Topić.
▪️Crna Gora: Petar Marić, Mateo Počanić, Ilija Belan, Igor Petković i Gracija Stjepčević; voditelj Miroslav Petković, pomoćnik Nikola Došljak.
▪️Slovenija: Erik Čeh, Žan Sodec, Gašper Povh, Jan Guštin i Jaka Štramfel; voditelj Anton Kosor, pomoćnik Milan Bozovičar.
▪️Srbija: Dejan Kovačević, Kristijan Tot, Milica Popović, Davor Kuntić i Stefan Šikara; voditelj Srđan Butorac, predsjednik BS Srbije Milan Mileustić.
▪️BiH: Jakov Galić, Mate Ćorluka, Vinko Grubišić i Damir Bajić; voditelj Mate Grubišić, predsjednik BS BiH.

Suci: Ante Juka, Vlado Medić, Vlado Bogut i Željko Kužić.
Voditelj natjecanja je hrvatski međunarodni sudac Boris Nadenić.
Petoboj nacija U 20 održava se od 18.do 20. listopada 2019.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...