MEĐUNARODNI PETOBOJ NACIJA U20 OKUPIO VRSNE MLADE BOĆARE

21. 10. 2019

Na terenima Boćarskoga doma Nožinac u Posušju otpočeo je trodnevni međunarodni boćarski turnir, Petoboj nacija u kategoriji U 20. Turnir je okupio igrače iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH. Ovaj turnir se između spomenutih zemalja održava po prvi put u kategoriji igrača do 20 godina starosti. Nakon što se već godinama održava u seniorskoj konkurenciji, održavanje turnira u mlađem uzrastu predstavlja nastavak suradnje s ciljem popularizacije ovoga sporta među mladima.

Turnir je otpočeo ovoga petka, 18. listopada 2019. U svečanosti otvaranja koja je održana sinoć prigodnim riječima su se obratili predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i načelnik općine Posušje Branko Bago, koji je otvorio turnir, dok je u glazbenom dijelu nastupila klapa Zvizdan.

Na turniru se okupilo 25 mladih boćara među kojima su i oni koji već iza sebe imaju velike boćarske rezultate. Među njima su osvajači medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, kao što je Ria Vojković iz Hrvatske, jedna od najboljih juniorki svijeta ili pak Slovenac Gašper Povh, zlatni s neton završenog Svjetskog prvenstva u Italiji.
Evo imena natjecatelja i njihovih voditelja.
▪️Hrvatska: Luka Gašpar, Duje Pirić, Gabriel Lorento Perkov, Ante Nemarić, Vedran Glavić i Ria Vojković; voditelj Čedo Vukelić, pomoćnik Ivo Topić.
▪️Crna Gora: Petar Marić, Mateo Počanić, Ilija Belan, Igor Petković i Gracija Stjepčević; voditelj Miroslav Petković, pomoćnik Nikola Došljak.
▪️Slovenija: Erik Čeh, Žan Sodec, Gašper Povh, Jan Guštin i Jaka Štramfel; voditelj Anton Kosor, pomoćnik Milan Bozovičar.
▪️Srbija: Dejan Kovačević, Kristijan Tot, Milica Popović, Davor Kuntić i Stefan Šikara; voditelj Srđan Butorac, predsjednik BS Srbije Milan Mileustić.
▪️BiH: Jakov Galić, Mate Ćorluka, Vinko Grubišić i Damir Bajić; voditelj Mate Grubišić, predsjednik BS BiH.

Suci: Ante Juka, Vlado Medić, Vlado Bogut i Željko Kužić.
Voditelj natjecanja je hrvatski međunarodni sudac Boris Nadenić.
Petoboj nacija U 20 održava se od 18.do 20. listopada 2019.

Ostale vijesti iz kategorije

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

5 NOVIH CRNIH POJASA U POSUŠJU U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1....

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

14. prosinca 2019. godine potpisali smo Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada smo kazali kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje u izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak...