Family day za pamćenje: Održane 13. Posuške igre bez granica

31. 07. 2023


Proteklog vikenda Posušje je po 13. put okupilo veliki broj mališana, teenagera, njihovih roditelja, baka i djedova, na jedinstvenoj zabavno sportskoj manifestaciji Posuškim igrama bez granica. Može se reći da je to u punom smislu riječi bio dan za obitelj. U subotu s nekih par minuta kašnjenja zbog velikog broja novoprijavljenih natjecatelja, započelo se s prvom, možda i najslađom disciplinom, Puzanjem beba. Uz pomoć roditelja na cilju i igračaka mamilica kojima su motivirali najmlađe za natjecanje, najbrži u ovoj disciplini bili su Andrija Begić, Jakov Bešlić i Mario Rezo. Potom je uslijedila Utrka beba na kom su prva tri mjesta pripala Nikoli Leki, Lari Oreč i Niki Arapoviću, dok su u Maratonu djece najuspješniji bili Lovro Rezo, Josip Lončar i Ante Oreč. U disciplini Male ninje mališani su spretnost pokazivali pomičući predmete u trku te provlačeći i preskačući prepreke. Najspretniji su bili Jakov Vranjković, Jakov Petric i Domagoj Topić. Posljednja disciplina prve večeri bila je Vodena bomba na kojoj se tražilo umijeće prijenosa čaše vode na glavi u hodu s jednog kraja staze na drugu. Prva tri mjesta su osvojili Mihaela Jurišić, Korina Begić i Mila Biško. Tijekom održavanja ovih disciplina koje su tražile tjelesnu spretnost, za 30 stolova je 60 malih umjetnika crtalo motive po slobodnom nahođenju. Žiri je izabrao tri najbolja rada, a imena njihovih autora su Ivna Zlomislić, Ante Biško i Karla Bešlić. Treba reći i kako su sva djeca u prvih 5 diciplina, točnije sva djeca do 7 godina koja su se natjecala, dobila utješnje nagrade. Tako su najmlađi za uspomenu dobili majicu s logotipom Igara, dok su se nešto stariji osvježili sa sokovima koje je osigurao jedan od sponzora.


I drugi dan Posuških igara bez granica protekao je u veselom tonu. Lijepo vrijeme, ali i atraktivan program napunio je tribine na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju do posljednjeg mjesta. Gledatelji su od sedamnaest sati pa gotovo do ponoći mogli pratiti natjecanja u čak osam disciplina. Na nekim disciplinama natjecatelji su tako brzo jurili, i vremenski bili tako blizu s drugim natjecateljima na cilju, da su se pri odluci tko je bolji, morale koristiti i elektronske naprave. Donosimo imena najboljih: Ninja ratnici: Nikolina Bašić, Antonija Begić i Niko Rezo; Utrka u vrećama: Jure Protrka, Bruno Kukavica, Gabrijela Pavković; Nogometni slalom: Jozo Badrov, Mihael Boban i Milan Kovač; Uhvati jaje: Ante Dragoja i Ivan Bašić, Andrej Bago i Jerko Šego, Marta Maras i Lorena Rezo; Utrka na tri noge: Ante Rezo i Jozo Badrov, Emanuel Čamber i Ivano Galić, Josipa Buntić i Katarina Rezo; Grgina utrka: Lana Leko, Mihaela Jurišić i Jelena Ćesić, Korina Begić, Anonija Begić i Ana Čutura, Lea Rezo, Matea Čamber i Ivana Bešlić; Utrka u štiklama: Marija Buntić, Ivana Begić i Tomislava Boban; i na vrlo zahtjevnoj disciplini Utrka konobara: Katarina Jažo, Ljlja Kvesić i Danijela Marić.


I ove godine se razgrabilo svih 700 brojeva koliko ih je bilo otisnuto, pa su organizatori improvizacijom numerirali sve one koji su željeli biti dio ovog s razlogom nazvanog najveselijeg događaja Posuškog lita. Brojka prijava se zaustavila na 745, što organizatorima itekako laska i daje poticaj za nastavak organizacije ovog događaja u sklopu Posuškog lita. Stoga zahvaljuju posjetiteljima i natjecateljima na dolasku u velikom broju, svim volonterima koji su pomogli da se događaj održi besprijekorno, Vodovodu i posuškoj policiji, kao i sponzorima koji su jednako važna komponenta kod organizacije ovakvih projekata. Vidimo se i sljedeće godine na Posuškim igrama bez granica!

Skip to content