50 sadnica crvenog hrasta u sklopu projekta „Zeleni izazov 2021.“

28. 03. 2021

U Općini Posušje održan je  sastanak s načelnikom Antom Begićem na kom  su sudjelovali ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića, Zvonimir Širić, Lucija Pekas iz Ureda za razvoj Općine Posušje i predsjednik Apolla, Jozo Kolobarić. U cjelodnevnu posjetu primili su predstavnike dvije organizacije iz Republike Srbije, Nebojšu Nikolića, predsjednika Udruženja Vitezovi osmeha i Katarinu Vukelić, predsjednicu gradskog Udruženja za osobe s poteškoćama u razvoju (Novi Sad).

 U općinu Posušje  stiglo je 50  sadnica crvenog hrasta koji će se zasaditi na planirana mjesta. Ovo je ostvareno suradnjom udruge Apollo i Vitezovi osmeha projektom koji se provodi na međunarodnoj razini „Zeleni izazov 2021.“.

Načelnik Begić izrazio je dobrodošlicu gostima, zahvalio se, istaknuo projektne aktivnosti koje se realiziraju u našoj općini, razvojne prioritete općine Posušje, suradnju s mladima, institucijama, privrednim subjektima, udrugama i pojedincima.

Razgovori su također vođeni o školskim potrebama, djeci, mladima, novim sadnicama koje će stići u rujnu 2021. godine, te o mogućnostima suradnje sa školom. Ravnatelj Širić govorio je o obrazovnim izazovima s kojima se susreću učenici i nastavnici, roditelji i društvo, o učenicima, njihovim potrebama, uloženome i planiranom ulaganju u obrazovnu infrastrukturu, o konceptu cjeloživotnog učenja.

Ostale vijesti iz kategorije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 76. godišnjica Bleiburške tragedije. Tim povodom, prisjećajući se žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima u Posušju zajednički vijenac...

Arhiva