50 sadnica crvenog hrasta u sklopu projekta „Zeleni izazov 2021.“

28. 03. 2021

U Općini Posušje održan je  sastanak s načelnikom Antom Begićem na kom  su sudjelovali ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića, Zvonimir Širić, Lucija Pekas iz Ureda za razvoj Općine Posušje i predsjednik Apolla, Jozo Kolobarić. U cjelodnevnu posjetu primili su predstavnike dvije organizacije iz Republike Srbije, Nebojšu Nikolića, predsjednika Udruženja Vitezovi osmeha i Katarinu Vukelić, predsjednicu gradskog Udruženja za osobe s poteškoćama u razvoju (Novi Sad).

 U općinu Posušje  stiglo je 50  sadnica crvenog hrasta koji će se zasaditi na planirana mjesta. Ovo je ostvareno suradnjom udruge Apollo i Vitezovi osmeha projektom koji se provodi na međunarodnoj razini „Zeleni izazov 2021.“.

Načelnik Begić izrazio je dobrodošlicu gostima, zahvalio se, istaknuo projektne aktivnosti koje se realiziraju u našoj općini, razvojne prioritete općine Posušje, suradnju s mladima, institucijama, privrednim subjektima, udrugama i pojedincima.

Razgovori su također vođeni o školskim potrebama, djeci, mladima, novim sadnicama koje će stići u rujnu 2021. godine, te o mogućnostima suradnje sa školom. Ravnatelj Širić govorio je o obrazovnim izazovima s kojima se susreću učenici i nastavnici, roditelji i društvo, o učenicima, njihovim potrebama, uloženome i planiranom ulaganju u obrazovnu infrastrukturu, o konceptu cjeloživotnog učenja.

Ostale vijesti iz kategorije

Održana radionica “Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja”

Održana radionica “Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja”

Danas je ispred Dječjeg vrtića Bajka u Posušju održana praktična radionica pod nazivom "Upoznajmo mlade s tradicijom naseg Posušja". Radionica je dio manifestacije IX. Posuški kamendani koju su zajednički organizirali Udruga za održivi razvoj Uzor Posušje i Općina...

Poziv na događaj “Cycling Rural Walking Fair”

Poziv na događaj “Cycling Rural Walking Fair”

Sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti pozivamo da nam se pridruže na prvom “Cycling Rural Walking Fair” koji će se održati u sklopu Street Food Festa u Širokom Brijegu 23.07. - 25.07. 2021. godine u Širokom Brijegu s početkom programa u 17:00 sati....

Arhiva