14. sjednica Općinskog vijeća: Odgovor načelnika na medijske objave – MZ Sutina nije ni ostavljena ni zaboravljena!

22. 02. 2018

 

Sjednica je započela s izmijenjenim redoslijedom točaka Dnevnog reda, tako da se na početku odlučivalo o prijedlogu Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje. Ovaj prijedlog je usvojen i donosi novine po pitanju programa, odnosno smjerova Srednje strukovne škole u Posušju. Kako je kratko izložio ravnatelj škole Mario Knezović, uvode se dva nova smjera, CNC operater i kozmetičar/ka. Odluka o uvođenju smjerova temelji se na analizi potreba tržišta rada.

Potom su uslijedila vijećnička pitanja.

Vinka Perku zanimao je status natječaja prijevoza učenika, kao i mogućnost sanacija rupa na cesti u MZ Sutina. Dodatno pitanje je uputio načelniku o mogućnosti izdvajanja sredstava za obnovu ureda navedene mjesne zajednice.

Načelnik Branko Bago, zahvaljujući se vijećniku Perki na postavljenom pitanju, je u odgovoru ocijenio kako se po pitanju infrastrukturalne problematike prije nekoliko dana nepotrebno i na potpuno pogrešan način istupalo putem medija.

 Prvo se prije nekoliko dana digla medijska, negativna kampanja, a tek jučer smo dobili službeni zahtjev Mjesne zajednice Sutina za rješavanje ovog problema. Zahtjev je hitno proslijeđen u proceduru rješavanja na isti način kako se postupa sa sličnim zahtjevima drugih mjesnih zajednica. – kazao je načelnik Bago.

Podsjetio je na ulaganja u ovo područje, asfaltiranje nove dionice ceste od Mukinja prema Sutini te presvlačenje stare ceste preko Dupovaca. Ova investicija je koštala skoro pola milijuna maraka. Značajnijim sredstvima se sudjelovalo u asfaltiranju područja oko Vlašana. Ulaže se i u održavanje makadamskih putova u skladu s mogućnostima. Također, kako je kazao načelnik, Općina i javna poduzeća značajnim financijskim sredstvima su pomagala oko uređenja stadiona u Rakitnu.

Naveo je i ulaganje u kompletnu rekonstrukciju grijanja u mjesnoj osnovnoj školi te asfaltiranje igrališta.

Suprotno medijskim natpisima, na kraju iznošenja podataka o dosadašnjem radu na ovom području, poručio je kako Sutina nije ni ostavljena, ni zaboravljena.

Mario Jukić, koordinator za mjesne zajednice, rekao je kako nadležnim općinskim službama je već od ranije poznata problematika oštećenja kolnika na području MZ Sutina, što su utvrdili prije 15 dana izlaskom na teren. Po podnesenom izviješću načelniku cesta Mihalji-Sutina stavljena je u prioritet rješavanja kada se za to steknu tehnički (zbog asfaltne baze koja ne radi) i vremenski uvjeti. Također je naglasio kako je u kolovozu prošle godine izvršeno saniranje oštećenja na ovom području, na adekvatno propisan način.

U kasnijem razgovoru za ovo izviješće, načelnik je istaknuo kako sustav koordinacije između Općine i mjesnih zajednica  funkcionira odlično, te da govornica u Općinskom vijeću nije mjesto za ovakva populistička traženja.

Dovoljno smo ozbiljni i odgovorni da putem zajedničke suradnje  rješavamo potrebe mjesnih zajednica, u skladu s mogućnostima – rekao je načelnik Bago.

Po pitanju financiranja adaptacije mjesne zajednice, načelnik je kazao kako nije potrebno preko Vijeća ove teme otvarati, s obzirom na postojanje sustava odnosno procedure unutar općine preko kojeg se ostvaruju međusobni dogovori.

Vezano za pitanje prijevoza učenika, odnosno redefiniranju linija, vijećniku Perki je odgovoreno kako je natječaj u tijeku, odnosno kako je prethodni zbog žalbe bio poništen.

 

 

 

Od ostalih točaka usvojen je Prijedlog Zaključka o osnivanju radnog tijela za pripremu kulturnih događanja pod nazivom „Posuško lito“; Prijedlog Odluke o objavi javnog oglasa za imenovanje člana (članova) Općinskog izbornog povjerenstva Posušje te  Prijedlog Zaključka o osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka po javnom oglasu za imenovanje člana Općinskog izbornog povjerenstva Posušje.

Iz domene katastra, urbanizma i imovinsko-pravnih odnosa, usvojene su sljedeće točke:

-Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Karamtići (Zgoni)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Posušje (Polivinil)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Posušje (Ulica fra Grge Martića)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Bakuline njive (sjeverno od Ulice Ante Starčevića)

– Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana Broćanac (Širića Brig)

– Prijedlog odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana Čitluk-Bage (Vučja glavica)

– Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana Osoje (Tolići-Srednji Brijeg)

– Prijedlog Odluke o određivanju prosječne konačne građevinske cijene za m2 korisne stambene površine

– Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva

– Prijedlozi Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom

– Prijedlog Odluke o načinu i uvjetima prodaje građevinskog zemljišta

Ostale vijesti iz kategorije

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

U Tehnološkom parku u Posušju danas je (četvrtak, 14.studeni 2019.) održan seminar o Lean proizvodnji namijenjen menadžerima i voditeljima poslovnih odjela koji žele optimizirati svoje poslovanje uvođenjem Lean alata. Seminar je održan u organizaciji Sveučilišta u...

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

Danas je Općina Posušje bila domaćin ravnatelju Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Željku Obradoviću i njegovim suradnicima. Povod posjete je uspješna implementacija projekta Adresnog registra u Posušju. Nadležna općinska služba, Služba za...