Nastava u područnoj školi Čitluk uskoro u modernim i prostranim prostorima

07. 06. 2019


Područna četverogodišnja škola Čitluk više desetljeća radi kao ispostava središnje Osnovne škole Ivana Mažuranića, a pohađaju je uglavnom učenici iz ove posuške mjesne zajednice. Posljednjih godina zamjetno je povećanje upisa djece. Tako je primjerice u ovoj godini upisano čak 54 djece, od toga 15 prvašića, čime je bilo nužno održavati nastavu u dvije smjene. Iako je ovo izuzetno pohvalan demografski podatak, s druge strane on predstavlja izazov za izvođenje nastave u objektu čiji su kapaciteti građeni za neka druga vremena i broj djece.

Stoga je Općina Posušje krenula u izradu projektne dokumentacije, a potom ovoj godini i u konkretnu realizaciju sanacije i nadogradnje zgrade područne škole Čitluk.

U tijeku je I. faza projekta koja uključuje zemljane radove, izgradnju kanalizacijskog sustava i grubu gradnju novog objekta uz postojeći. Kraj radova ove faze predviđen je u prvoj polovici kolovoza.

Potom je u planu nastavak kojim bi se dovršili prostori predviđeni za nove učionice, zbornicu, sanitarne čvorove i zajedničke prostorije te bi se krenulo s opremanjem namještajem.

Ovime bi se značajno poboljšali nastavni uvjeti i uvjeti boravka učenika u ovoj školi, te bi se otvorila mogućnost izvođenja nastave u jednoj smjeni, što je europski standard.

Kroz ovakve projekte Općina Posušje nastoji lokalnoj zajednici osigurati bolje uvijete za život i ostanak u svome mjestu.

Radove su danas obišli načelnik općine Branko Bago , u pratnji ravnatelja središnje OŠ Ivana Mažuranića Zvonimira Širića, te predstavnika mjesne zajednice i izvođača radova.  Treba još reći kako se sanacija i nadogradnja ove područne škole realizira uz partnerstvo Općine sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH.   

Ostale vijesti iz kategorije

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine...

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

10. sjednica Općinskog vijeća će se održati 3.12.2021. godine  (petak) s početkom u 9:00 sati u općinskoj vijećnici. Dnevni red možete preuzeti s: Dnevni-red-3.12.2021-godinePreuzmi

Arhiva