NAŠI PARTNERI NA PROJEKTU COMPETE PLAMET U ŠIBENIKU OTVORILI OBRADNI CENTAR ZA METAL I PLASTIKU

09. 07. 2020

Jučerašnjim otvaranjem Obradnog centra za metal i plastiku Šibensko – kninske županije priveli smo kraju naš prekogranični projekt Compete Plamet ukupne vrijednosti 1.603.369,21 €, a koji se bavi jačanjem konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru metala i plastike na prekograničnom području koje obuhvaća Šibensko-kninsku županiju i općinu Posušje.

Centar je otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, a u svečanom činu otvaranja sudjelovali su i Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke (HERAG) koja je nositelj projekta, te partneri na projektu – Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Branko Bago, Načelnik općine Posušje.

Projekt Compete Plamet financiran je iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020, a njime smo opremili Tehnološki park Posušje s tri moderna CNC stroja te je službeno otvoren u travnju prošle godine. Osim tri stroja pribavljena putem ovoga projekta, naš Tehnološki park opremili smo dodatnim CNC strojem putem UNDP-evog projekta „D4D“ . U njemu posuški srednjoškolci odrađuju praksu za strukovno usmjerenje CNC operatera te razvijaju praktična znanja iskustvenim učenjem i organiziranim sustavom stručne prakse.

Načelnik Bago prilikom jučerašnjeg obraćanja uputio je zahvalu svima koji su vrijedno radili na realizaciji projektnih aktivnosti koje su zahtijevale mnogo rada i truda, ali s uspješnim i vidljivim rezultatima s obje strane prekograničnog područja. Također je kazao kako je cilj realiziranih projektnih aktivnosti, između ostaloga, podrška tehnološkom razvoju gospodarstva, kako u Posušju i Županiji Zapadnohercegovačkoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji u svim njegovim djelatnostima i granama, a sve s ciljem povećanja životnog standarda naših žitelja.

Svjesni smo da je za razvoj gospodarstva tržištu neophodno pružiti zanimanja koja su danas potrebna. Ovim projektom postavili smo čvrste temelje za moderno strukovno obrazovanje naših srednjoškolaca, a na nama je da naš Tehnološki park dalje razvijamo kako bi postao pravi centar znanja, ne samo Posušja nego i cijele Županije.

Na tome već radimo te smo u potrazi za novim projektima kojima ćemo Tehnološki park Posušje opremiti modernom tehnologijom kako bi posuška mladež imala priliku obučavati se za „zanimanja budućnosti“.

Ostale vijesti iz kategorije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 76. godišnjica Bleiburške tragedije. Tim povodom, prisjećajući se žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima u Posušju zajednički vijenac...

Arhiva