Kroz projekt „Edukativno-rekreacijski kompleks Masna Luka“ novi sadržaju u PP Blidinje

18. 05. 2022

HGSS stanica Posušje uspješno aplicirala na projekt „Edukativno-rekreacijski kompleks Masna Luka“ te je dobila sredstva za uređenje kampa u Masnoj Luci.

Projektom su se obogatili sportski, rekreativni i edukativni sadržaji. Također njime su se omogućili kratki, jednodnevni ili višednevni boravci, edukacija, odmor i rekreacija posjetitelja svih dobnih skupina, prvenstveno obitelji s djecom i djece školskog uzrasta, s područja općine Posušje i šire.

Također, očišćeno je 1350 m2 prostora od šiblja, iskopan je kanal i u njega je postavljeno 32 metra vodovodnih cijevi za dovod pitke vode od izvora do novosagrađene slavine u kamenom zidu. Time je izvorska planinska pitka voda stalno dostupna za sve posjetitelje na području Parka. Nabavljena je i oprema za zip line i isti je postavljen zajedno s četiri ljuljačke i dvije klackalice te je izgrađena platforma za zipline. Također je postavljena i ploča sa sigurnosnim uputama za korištenje.

Projekt “Via Dinarica” provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Ostale vijesti iz kategorije

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je uobičajeno vijećničkim pitanjima, odnosno Aktualnim satom. Dio upita vezan je uz širenje vodovodne mreže prema najistočnijim dijelovima Rakitna te prema Zagorju. Načelnik Ante Begić u odgovoru...

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Posuško lito u svom športskom programu ove godine bogatije je za još jedno natjecnje, ono u trčanju. Prvi međunarodna cestovna utrka, polumaraton pod nazivom Posuška desetka 2022., okupio je jučer ljubitelje ovog sporta iz Posušja, Bosne i Hercegovine pa i iz...

Arhiva