Javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja općine Posušje

23. 05. 2019

OPĆINSKO VIJEĆE

Odbor za dodjelu javnih priznanja

Broj:01-05-71/19

Posušje, 22.5.2019. godine

Na temelju članka 12. Odluke o javnim priznanjima općine Posušje («Službeni glasnik općine Posušje», broj 4/05, 4/08, 4/11 i 5/11), Odbor za dodjelu javnih priznanja, upućuje:

JAVNI POZIV

za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja općine Posušje

  1. Općina Posušje dodjeljuje javna priznanja općine:
  • Počasni građanin općine Posušje
  • Zlatna plaketa «Grb općine Posušje»
  • Zahvalnica općine Posušje

2.Počasnim građaninom općine mogu biti proglašeni građani koji su osobno i značajno doprinijeli napretku općine ili podizanju ugleda općine, sukladno kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.
Zlatna plaketa «Grb općine Posušje» posebno je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti: gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja općine, sukladno kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.
Zahvalnica općine Posušje je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za postignute uspjehe i njihov doprinos u realizaciji manjih konkretnih projekata od javnog interesa, za konkretan uspjeh i poduhvat, uspješnu suradnju i druge osobite zasluge, isticanje u humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima, kao i za doprinos razvoju i ugledu općine, sukladno kriterijima koje donosi Općinsko vijeće.

3.Poticaj za proglašenje Počasnog građanina općine mogu dati vijećnik Općinskog vijeća, radna tijela Općinskog vijeća i Načelnik općine Posušje, a poticaj za dodjelu Zlatne plakete «Grb općine Posušje» i Zahvalnice općine Posušje može dati građanin, vijećnik Općinskog vijeća, Načelnik općine Posušje, mjesna zajednica, ustanove, udruge građana i dr. pravne osobe.

4.Poticaj se dostavlja Odboru za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku i mora sadržavati:

  • podatke o podnositelju zahtjeva
  • životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnih priznanja,
  • odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike pisanja stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i dr.).
    Na zahtjev Odbora za dodjelu javnih priznanja, podnositelj poticaja dužan je naknadno dostaviti druge dopunske podatke i dokumentaciju.

5.Odbor za dodjelu javnih priznanja prosuđuje poticaje i podnosi Općinskom vijeću prijedloge za dodjelu javnih priznanja.
Odluku o dodjeli javnih priznanja općine, donosi Općinsko vijeće.
Javna priznanja se uručuju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine, 15. kolovoza.

6.Rok za podnošenje poticaja je do 11. lipnja 2019. godine.
Poticaji s obrazloženjem podnose se na adresu:
Općinsko vijeće općine Posušje
Odbor za dodjelu javnih priznanja
Ulica fra Grge Martića 30
88240 Posušje

                                                                                  Predsjednik

Odbora za dodjelu javnih priznanja

                                                                          __________________

                                                                                 Ivan Lončar

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...