Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

27. 11. 2021

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.
Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine Posušje namijenjen opremanju Dječjeg vrtića Bajka, čime će biti zaokružena temeljita obnova ove posuške javne institucije koja vodi brigu o najmlađima.
Podsjetimo, prethodno su se u proteklih nešto više od pola godine odvijali rekonstrukcijski radovi na objektu vrtića s ciljem poboljšanja uvijeta boravka djece i rada njihovih teta. Postavljena je nova vanjska fasada i otvori na objektu.
U nadograđenom krilu, nakon postavljanja elektro, vodoinstalacija i grijanja, izgrađena je nova kuhinja i prostrana blagovaona. Time su konačno odijeljeni prostori za igru, odnosno dnevni boravak i objedovanje. Uz to, adaptiran je i novi prostor za odlaganje odjeće i obuće najmlađih te su sanitarni čvorovi u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama.
Završna faza jeste opremanje prostora, što će biti omogućeno upravo zahvaljujući ovoj financijskoj podršci od 100.000 kuna u sufinanciranju ovog projekta.
Uzimajući u obzir ovaj, ali i druge projekte koji su se u skorije vrijeme realizirali na području naše općine uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao i s Hrvatskim vodama može se zaključiti kako je suradnja sve bolja i bolja, što je već i vidljivo na kvaliteti u ključnim sektorima poput odgoja, obrazovanja te na javnoj infrastrukturi.
Zahvaljujemo se i ovim putem našim partnerima u Republici Hrvatskoj što su prepoznali potrebe lokalnih zajednica u BiH te su kroz različite programe osnažile njihov razvoj.

Ostale vijesti iz kategorije

Arhiva