Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

27. 11. 2021

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.
Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine Posušje namijenjen opremanju Dječjeg vrtića Bajka, čime će biti zaokružena temeljita obnova ove posuške javne institucije koja vodi brigu o najmlađima.
Podsjetimo, prethodno su se u proteklih nešto više od pola godine odvijali rekonstrukcijski radovi na objektu vrtića s ciljem poboljšanja uvijeta boravka djece i rada njihovih teta. Postavljena je nova vanjska fasada i otvori na objektu.
U nadograđenom krilu, nakon postavljanja elektro, vodoinstalacija i grijanja, izgrađena je nova kuhinja i prostrana blagovaona. Time su konačno odijeljeni prostori za igru, odnosno dnevni boravak i objedovanje. Uz to, adaptiran je i novi prostor za odlaganje odjeće i obuće najmlađih te su sanitarni čvorovi u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama.
Završna faza jeste opremanje prostora, što će biti omogućeno upravo zahvaljujući ovoj financijskoj podršci od 100.000 kuna u sufinanciranju ovog projekta.
Uzimajući u obzir ovaj, ali i druge projekte koji su se u skorije vrijeme realizirali na području naše općine uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao i s Hrvatskim vodama može se zaključiti kako je suradnja sve bolja i bolja, što je već i vidljivo na kvaliteti u ključnim sektorima poput odgoja, obrazovanja te na javnoj infrastrukturi.
Zahvaljujemo se i ovim putem našim partnerima u Republici Hrvatskoj što su prepoznali potrebe lokalnih zajednica u BiH te su kroz različite programe osnažile njihov razvoj.

Ostale vijesti iz kategorije

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je uobičajeno vijećničkim pitanjima, odnosno Aktualnim satom. Dio upita vezan je uz širenje vodovodne mreže prema najistočnijim dijelovima Rakitna te prema Zagorju. Načelnik Ante Begić u odgovoru...

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Posuško lito u svom športskom programu ove godine bogatije je za još jedno natjecnje, ono u trčanju. Prvi međunarodna cestovna utrka, polumaraton pod nazivom Posuška desetka 2022., okupio je jučer ljubitelje ovog sporta iz Posušja, Bosne i Hercegovine pa i iz...

75 godina Crvenog križa općine Posušje

75 godina Crvenog križa općine Posušje

Svečano je obilježena 75-ta obljetnica utemeljenja i djelovanja Crvenog križa općine Posušje i proslavljen Svjetski dan dragovoljnih darivatelja krvi.I ovim putem čestitamo i izražavamo zahvalnost Crvenom križu općine Posušje za predanost i posvećenost u provođenju...

Arhiva