Hvale vrijedna donacija: 3000 KM za kvalitetniji rad Odjela djece s posebnim potrebama

19. 05. 2022

Odjel djece s posebnim potrebama djeluje u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića preko jednog desetljeća. O kvaliteti rada nastavnog osoblja dovoljno govore želje nemalog broja učenika da i nakon završenog školovanja budu dio ovog razreda.  

Uz trud i zalaganje uposlenih, ovom Odjelu nepohodna je nabavka novih ali i zamjena dotrajalih pomagala putem kojih se olakšava izvođenje nastave i usvajanje gradiva.

Upravo zbog toga su se danas ravnatelj središnje OŠ Zvonimir Širić i nastavnica Lidija Miličević, koja radi s djecom s posebnim potrebama te Petar Petric, ravnatelj Boksita i Ivan Jurišić predsjednik Lovačke udruge Milan Mikulić Bikan Vir, sastali s načelnikom Antom Begićem, kako bi kroz zajednički nastup potpomogli opremanje Odjela.

U tu svrhu navedena lovačka udruga, Rudnici boksita i Općina Posušje, kako je rečeno, donirat će po 1.000 kovertibilnih maraka. Na vrhu popisa potreba je nabavka posebne tipkovnice, širokog zaslona i računala kojim bi se olakšala komunikacija učenika i nastavnika te laptopa za izvođenje interaktivnih sadržaja. Također, u planu je nabava i još nekih didaktičkih pomagala kojima će se unaprijediti izvođenje nastave.

Ovo je samo dio potreba i planova za razvoj Odjela koji skrbi za najranjiviju skupinu učenika u našoj zajednici. Stoga pozivamo sve tvrtke i pojedince koji žele pomoći pri nabavci opreme i poboljšanju rada, da svoje svoje donacije uplate na žiro račun Općine Posušje 3382002200101010 kod Unicredit banke d.d., s naznakom: „Donacija za Odjel djece s posebnim potrebama – OŠ Ivana Mažuranića“

Još treba reći kako su ravnatelj Zvonimir Širić i nastavnica Lidija Miličević zahvalili svim dosadašnjim podupirateljima, a posebno maturantima koji prigodom proslave mature gotovo redovno jedan dio sredstava odvajaju za nabavku opreme za rad Odjela.

Ostale vijesti iz kategorije

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je uobičajeno vijećničkim pitanjima, odnosno Aktualnim satom. Dio upita vezan je uz širenje vodovodne mreže prema najistočnijim dijelovima Rakitna te prema Zagorju. Načelnik Ante Begić u odgovoru...

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

Posuško lito u svom športskom programu ove godine bogatije je za još jedno natjecnje, ono u trčanju. Prvi međunarodna cestovna utrka, polumaraton pod nazivom Posuška desetka 2022., okupio je jučer ljubitelje ovog sporta iz Posušja, Bosne i Hercegovine pa i iz...

Arhiva