Humana gesta izaslanstva hrvatske komponente OSBIH

19. 12. 2019

U povodu nadolazećeg blagdana Božića, koji simbolizira zajedništvo, ljubav i brigu za svoje bližnje, pogotovo one najranjivije, lijepa gesta je danas stigla od izaslanstva hrvatske komponente Oružanih snaga BiH. Prilikom posjeta Posušju, uručili su novčani dar za Odjel djece s posebnim potrebama pri OŠ Ivana Mažuranića, te za Udrugu civilnih invalida. Kako je kazao mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, iza ove akcije stoje obični ljudi, vojnici koji prikupljajući sredstva pomažu potrebitima. Ova hvalevrijedna akcija „najjačih“ prema „najslabijima“, čiji je inicijator upravo mons. Vukšić provodi se od 2012. godine i do sada je uspješno provedena gotovo u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U izaslanstvu OSBIH danas su bili i general Ivica Jerkić, brigadir Zdravko Rezo i Vlado Begić, dok je ispred župe Bezgrješnog začeća BDM Posušje današnjem događaju nazočio župnik i dekan posuškog dekanata fra Mladen Vukšić.

Tijekom jutra sastali su se načelnikom Brankom Bagom u zgradi Općine Posušje, a potom su zajedno posjetili Odjel s posebnim potrebama. U razgovoru s djelatnicima, general Jerkić je kratko govorio o samim Oružanim snagama. Istaknuo je kako nešto više od 19% sastava ove institucije čine Hrvati s četiri generala. Govorio je i o tijeku ove dugovječne akcije koja ove godine uključuje Posušje i Domaljevac, te je zajedno s ostatkom izaslanstva izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom humanom projektu. Potom je predstavniku škole, Boži Šariću i formalno uručena prikupljena donacija. Razdragani učenici, koji svakog puta s osmjehom dočekuju goste, za ovu priliku izveli nekoliko recitacija te su im uručili poklone koje su sami izradili.

U duhu nadolazećih blagdana, na kraju posjeta, gosti i domaćini su izmijenili srdačne čestitke povodom Božića i Nove godine.

Ostale vijesti iz kategorije

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...

27. OBLJETNICA POKOLJA U GRABOVICI

27. OBLJETNICA POKOLJA U GRABOVICI

Molitvom, polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća jutros je otpočelo obilježavanje 27. godišnjice ubojstva 33 hrvatska civila koje su u selu Grabovica između Jablanice i Mostara ubili pripadnici Armije BiH. Nakon polaganja vijenaca uslijedio je križni put do mjesnog...