Humana gesta izaslanstva hrvatske komponente OSBIH

19. 12. 2019

U povodu nadolazećeg blagdana Božića, koji simbolizira zajedništvo, ljubav i brigu za svoje bližnje, pogotovo one najranjivije, lijepa gesta je danas stigla od izaslanstva hrvatske komponente Oružanih snaga BiH. Prilikom posjeta Posušju, uručili su novčani dar za Odjel djece s posebnim potrebama pri OŠ Ivana Mažuranića, te za Udrugu civilnih invalida. Kako je kazao mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, iza ove akcije stoje obični ljudi, vojnici koji prikupljajući sredstva pomažu potrebitima. Ova hvalevrijedna akcija „najjačih“ prema „najslabijima“, čiji je inicijator upravo mons. Vukšić provodi se od 2012. godine i do sada je uspješno provedena gotovo u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U izaslanstvu OSBIH danas su bili i general Ivica Jerkić, brigadir Zdravko Rezo i Vlado Begić, dok je ispred župe Bezgrješnog začeća BDM Posušje današnjem događaju nazočio župnik i dekan posuškog dekanata fra Mladen Vukšić.

Tijekom jutra sastali su se načelnikom Brankom Bagom u zgradi Općine Posušje, a potom su zajedno posjetili Odjel s posebnim potrebama. U razgovoru s djelatnicima, general Jerkić je kratko govorio o samim Oružanim snagama. Istaknuo je kako nešto više od 19% sastava ove institucije čine Hrvati s četiri generala. Govorio je i o tijeku ove dugovječne akcije koja ove godine uključuje Posušje i Domaljevac, te je zajedno s ostatkom izaslanstva izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom humanom projektu. Potom je predstavniku škole, Boži Šariću i formalno uručena prikupljena donacija. Razdragani učenici, koji svakog puta s osmjehom dočekuju goste, za ovu priliku izveli nekoliko recitacija te su im uručili poklone koje su sami izradili.

U duhu nadolazećih blagdana, na kraju posjeta, gosti i domaćini su izmijenili srdačne čestitke povodom Božića i Nove godine.

Ostale vijesti iz kategorije

PREDSTAVA „DIVA GRABOVČEVA“ U POSUŠJU

PREDSTAVA „DIVA GRABOVČEVA“ U POSUŠJU

U subotu, 25. siječnja 2020. godine s početkom u 19:30 sati u posuškoj kinodvorani biti će izvedena predstava „Diva Grabovčeva“ u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj. Za vrijeme turske okupacije Turci su činili brojne zločine nad...

KOŠARKA: PORAZ “ŽUTIH” U ZENIČKOJ ARENI

KOŠARKA: PORAZ “ŽUTIH” U ZENIČKOJ ARENI

Košarkaši OKK Čelik iz Zenice sinoć su ekipi KK Posušje nanijeli prvi poraz u pripremnom djelu. OKK Čelik je u Areni u Zenici savladao KK Posušje s rezultatom 89 – 71. Pandžini izabranici su kontrolirali susret i na kraju zasluženo slavili s osamnaest poena razlike....

PAZITE, USPORITE!

PAZITE, USPORITE!

Danas započinje nastava u svim školama na području općine Posušje te stoga molimo sve vozače za pojačan oprez, osobito u blizini škola. Svim učenicima želimo sretno i uspješno drugo polugodište.