HŠK POSUŠJE: Generacija 2009. osvojila prvo mjesto na Hercegovina Arena kupu među 80 ekipa!

11. 11. 2019

Ovaj vikend u Mostaru i Međugorju održan je Arena Cup Hercegovina, natjecanje za mlađe nogometaše.

Na ovogodišnjem kupu nastupali su uzrasti dječaka i djevojčica rođenih 2009. i mlađi, a utakmice se igrane u Mostaru i Međugorju.

Nastupilo je oko 80 ekipa, tj. preko 1500 djece iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a najuspješniji među njima bili su dječaci 2009. godište iz nogometne škole HŠK Posušje.

U svojoj skupini su prošli dalje pored domaćina Međugorja, Župa Dubrobvačke, Maslinica sa Šolte te Ljubuškog.

U četvrtfinalu su slavili protiv Brotnja 3:0, dok su u polufinalu bili još uvjerljiviji protiv mostarskog Veleža rezultatom 4:0.

Da se radi jednoj od najtalentiranijih generacija kluba podno Radovnja pokazali su finalu. Tamo su ih čekali vršnjaci višestrukog prvak BiH – HŠK Zrinjski iz Mostara. U ravnopravnoj borbi na kraju je regularni dio završio 2:2, pa su pobjednika odlučili kazneni udarci. U njima su više sreće i spretnosti imali Posušani te su se okitili laskavom titulom pobjednika ovog masovnog natjecanja.

Osim titule najbolje ekipe pripala im je i ona pojedinačna za najboljeg igrača, a za njega je proglašen Paulo Bašić.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...