GODINA DANA OD OTKRIVANJA SPOMEN OBILJEŽJA U UZDOLU

24. 06. 2020

23. lipnja prošle godine svečano je otkriveno Spomen obilježje palim hrvatskim braniteljima na Uzdolu. 134  hrvatska branitelja položila su život na ramskom bojištu, a među njima i desetorica naših Posušana.

S ciljem očuvanja sjećanja na njih, Općina Posušje financijski je potpomogla izgradnju ovog Spomen obilježja, a jučer je, na prvu godišnjicu postavljanja Spomen obilježja,  Načelnik Branko Bago skupa s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje i nekoliko članova obitelji poginulih na ovom bojištu posjetio Uzdol.

Okupljeni su najprije ispred spomen ploče u sklopu Memorijalnog centra kod župne crkve na Uzdolu zapalili svijeće, potom su se u mimohodu uputili do spomen obilježja na Ceru gdje su nakon molitve za pokojne don Pave Crnjca položili vijenac i zapalili svijeće.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...