Generalni konzul RH u BiH u posjetu općini Posušje

25. 05. 2021

Danas je u uredu načelnika općine Posušje održan sastanak s dr. sc. Markom Babićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru. U srdačnoj atmosferi domaćin, načelnik Ante Begić s pomoćnicom Ivankom Arapović Galić, upoznao je goste s radom općinske uprave te razvojnim projektima koji se provode u našoj općini. Tako je bilo govora o radovima na unaprijeđenju cestovne infrastrukture, poduzetničkim zonama i objektima od općeg značaja za lokalnu zajednicu.

Poseban naglasak stavljen je na projekte koji se realiziraju uz potporu i suradnju institucija iz Republike Hrvatske. Riječ je o gradnji nove osnovne škole u Posušju, čiji su radovi u završnoj fazi, a od početka ih podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan RH. Drugi tekući projekt je gradnja pročistača vode u sklopu akumulacije Tribistovo za čiju  gradnju su zainteresirani partneri iz Hrvatskih voda. S njima su već dogovorene konkretne pripremne radnje koje je potrebno izvesti prije početka gradnje postrojenja.

Načelnik Begić je tijekom sastanka predstavio i turistički potencijal općine Posušje te je kao jednu od smjernica neophodnih za njegov razvoj naveo i suradnju s turističkim sektorom srednje Dalmacije, konkretno Makarskog Primorja.

Konzul Babić ocijenio je kako su pozitivni pomaci u razvoju Posušja itekako vidljivi. Također je pohvalio rad lokalne uprave te je izrazio spremnost na suradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, u daljnjim razvojnim projektima, poglavito onim koji se provode u partnerstvu s Republikom Hrvatskom.

Načelnik Begić zahvalio je gostu na ovoj gesti i na odvojenom vremenu za sastanak. Na kraju susreta uručeni su i prigodni pokloni – dres i navijački šal HŠK Posušje, povodom njihovog nedavnog velikog trijumfa,  povratka u Premijer ligu BiH.  

Ostale vijesti iz kategorije

29. obljetnica postrojbe „Ante Bruno Bušić“

29. obljetnica postrojbe „Ante Bruno Bušić“

Danas je na posuškom Gracu obilježena 29. obljetnica osnutka prve profesionalne postrojbe Pukovnije i 1. Gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić. Obilježavanje je započelo služenjem svete mise u župnoj crkvi svetog Franje Asiškoga za sve poginule pripadnike ove...

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

Sjednica Općinskog vijeća, 5. po redu u novom sazivu, započela je aktualnim satom i vijećničkim pitanjima i prijedlozima. Jedno od njih je upućeno još pri usvajanju Dnevnog reda. Naime, vijećnik Mario Šušnjar tražio je uvrštavanje u Dnevni red inicijative za...

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

S obzirom na učestaliju pojavu plakatiranja u općini Posušje na neprikladnim mjestima, ovim putem podsjećamo kako se plakati, osmrtnice, oglasi i druge objave mogu se isticati samo na za to predviđenim površinama: oglasnim ili reklamnim pločama, oglasnim stupovima,...

Arhiva