Dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju

02. 02. 2024

Općina Posušje u suradnji sa Al Jazeerom Balkans i Al Jazeera Balkans dokumentarni film festival  organizira dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju.

Dvodnevni AJB dokumentarni film festival dogovoren je u studenom 2023. godine. Načelnik Begić dogovorio je suradnju u središtu Al Jazeere Balkans, te se sastao s generalnim direktorom Al Jazeere Balkans Tarikom Đođićem, direktorom AJB DOC-a i Al Jazeere Network Edhemom Fočom, filmskim producentom, režiserom i članom žirija AJB DOC-a Seadom Kreševljakovićem i direktorom marketing Al Jazeere Balkans Vedadom Sejfićem.

Dokumentarni film festival je kulturno-edukativnog karaktera, te je  prilika, posebno za mlade, da nakon projekcije filmova razgovaraju sa vodećim imenima filmskog i medijskog svijeta.

I u ovom projektu sudjeluje društveno-odgovorna kompanija Meggle BiH koji će osigurati domaće proizvode za sve posjetitelje festivala.

Tijekom dva dana biti će prikazana tri dokumentarna filma:

– Selo je moje (25 min) “Zvirnjača u općini Kupres nekada puno života. Danas prazno. Marijan Jonjić sa obitelji i stadom od 450 ovaca osigurava egzistenciju u selu.” 

Film Jasmina Brutusa (Bosna i Hercegovina)

– Kockar nikad ne gubi (25 min) “Je li lako odoljeti tako lijepim slikama koje simuliraju stvarnost vječne igre bez dosade? Četiri muškarca različite dobi, karaktera i načina života priznaju što njih privlači.” 

Film Marije Stanojević (Srbija)

– Istražitelj (50 min) “Vladimir Dzuro jedini je češki istražitelj koji je radio za Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju. Njegova dva najveća predmeta bila su masakar na Ovčari, povezan s tadašnjim gradonačelnikom Vukovara Slavkom Dokmanovićem, i etničko čišćenje u sjeverozapadnoj Bosni.” 

Film Viktora Portela (Češka)

(informacije prema 6th AJB DOC Film Festival)

Ulaz slobodan!

Dobrodošli!

Skip to content