Državni prvaci na prijemu kod načelnika općine Posušje

14. 05. 2019


U finalnom turniru DFA mini lige 2018./2019. odigranom 5. svibnja 2019. u Sarajevu, limači HŠK Posušje (rođeni 2009. godine) izborili su pobjedu, čime su postali državni prvaci u svojoj kategoriji. Na taj način postigli jedan od najvećih uspjeha svoga kluba.

Prethodno, u prvoj utakmici su nadigrali Famos, vršnjake iz Hrasnice rezultatom 4:1. U drugoj utakmici odigrali su neodlučeno protiv Montevidea iz Mrkonjić Grada 1:1, dok su u trećoj savladali ekipu Tuzle s visokih 7:1.

Najboljim vratarom turnira proglašen je Karlo Lončar. Iako za najbolje igrače nije bilo pojedinačnih nagrada, treba istaknuti kako su Paulo Bašić i Marko Rezo odigrali jako dobro. Postigli su po pet golova, dok je Andro Kevilj postigao dva.

pobjednički pehar posuških zlatnih nogometaša

Deset zlatnih državnih prvaka, u pratnji svojih trenera,  Ljube Crnogoraca i Damira Ramljaka, tom je prigodom danas boravilo na prijemu kod načelnika općine Branka Bage.

Kako je ovom prigodom kazao trener Crnogorac, ovom izuzetnom rezultatu prethodio je mukotrpan predan rad, disciplina i odricanje, kako djece tako i njihovih roditelja kojima je uputio posebno priznanje i zahvalu. Također je naglasio kako ovi mladi sportaši nisu samo dobri na sportskim terenima, već da su gotovo svi i izvrsni učenici. Istakao je i njihov izražen timski rad, odnosno zajedništvo, bez kojeg ne bi bilo ovog rezultata.

slavljenička momčad s trenerima i načelnikom općine

Načelnik Bago uputio je čestitke mladim nogometašima te im je zahvalio na ovom vrhunskom uspjehu u svoje ime,  te u ime žitelja Posušja.  „Na ovaj način u najboljem svjetlu promovirate naš kraj i naš sport. Priznanje upućujem i vašim roditeljima, trenerima i klubu bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovako veliki rezultat. Siguran sam da ćete pored uspjeha koje ostvarujete u sportu, izrasti i u kvalitetne ljude.“ rekao je načelnik Bago. Uz to im je poželio da uz uspjehe u sportu zadrže vrlinu skromnosti koja krasi velike ljude, navodeći kao primjer igrače Hrvatske nogometne reprezentacije.  

Na kraju susreta uz gostima su uručeni i simbolični pokloni.


Najbolji vratar turnira Karlo Lončar
Brončani grb općine Posušje, krasit će prostorije HŠK Posušje

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...