Dostojanstven odgovor na vandalski čin pred spomen obilježjem u Studenim Vrilima

29. 07. 2020

Povodom dosad nezabilježenog vandalskog čina u zapadnoj Hercegovini, kojeg je pred spomen obilježjem Ludvigu Pavloviću počinio prema neslužbenim informacijama državljanin  Crne Gore, a čiju su fotografiju najblaže rečeno neprimjerenog ponašanja prenijeli mediji, iz općine Posušje danas je stigao civiliziran odgovor.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, Općinski načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar u pratnji vijećnika te predstavnici HDZ BiH OO Posušje, kao reakciju na ovaj gnjusan čin, paljenjem svijeća i polaganjem vijenca pred spomen obilježjem odali su počast hrvatskom vitezu Ludvigu Pavloviću, prvoj žrtvi velikosrpske agresije  u BiH.

Također, Ministarstvo branitelja ŽZH podnijelo je i prijavu protiv počinitelja, kako bi se on adekvatno kaznio, ali i kako bi se sačuvao dignitet naših branitelja te dostojanstvena uspomena na one koji su svoje živote utkali u slobodu hrvatskog naroda.

Čuvajući upravo tu uspomenu, izaslanstvo je danas položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred spomen obilježja Fenix 72, na Trgu Ivana Pavla II u Posušju.  

Ostale vijesti iz kategorije

Održana prva sjednica Općinskog stožera CZ općine Posušje

Održana prva sjednica Općinskog stožera CZ općine Posušje

Danas je u dvorani za sastanke Općinskog načelnika održana prva sjednica Općinskog stožera civilne zaštite općine Posušje. Sjednicom Stožera predsjedavao je zapovjednik Stožera CZ, Ante Begić, a obrazloženja po točkama Dnevnog reda dao je Ljubo Bradarić, pa je stožer...

Održana radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”

Održana radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”

U Općini Posušje, ali i ostale tri općine u ŽZH, jučer i danas održana je radionica „Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH”. Uz zainteresirane pojedince i udruge s područja naše općine, radionici su nazočili i predstavnici odsjeka za gospodarstvo i razvoj te načelnik...