Čestitka pripadnicima MUP-a povodom blagdana sv. Mihovila

30. 09. 2019

Svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima čestitamo Dan policije i blagdan sv. Mihovila, njihova zaštitnika.

Zahvaljujemo vam na vašem plemenitom radu u očuvanju reda u našem društvu i sigurnosti svih naših žitelja. Svoju dužnost obavljate časno, savjesno i profesionalno, a uvjereni smo kako ćete to nastaviti činiti i dalje. Ovu priliku koristimo i za posebnu zahvalu svim policijskim službenicima koji su nam neumorno pružali potporu u organizaciji Posuškog lita 2019.

Ovogodišnja manifestacija s rekordnim brojem događaja predstavljala je veliki izazov za nas organizatore, a veliku potporu i sigurnost u cjelokupnoj organizaciji pružila nam je Policijska uprava Posušje. Suradnja je bila na izrazito stručnoj i profesionalnoj razini tako da su svi događaji Lita protekli bez ijednog, ni najmanjeg incidenta. Proteklih godina intenzivirala se suradnja Općine i rukovodstva PU Posušje u provedbi raznih aktivnosti usmjerenih ka povećanju razine prometne sigurnosti s posebnim naglaskom na najmlađe sudionike u prometu, djecu. Na tom polju provode se stalne edukativne radionice, i za vozače i za učenike, pod nazivom Pazite! Usporite!, sve kako bi spriječili neželjene posljedice nepažnje i nepoštivanja prometnih pravila. Konkretan napredak u smanjenju broja nesreća na području općine, pogotovo onih sa smrtnim posljedicama, postignut je u zajedničkom projektu postavljanja više kućišta s kamerama za evidentiranje prekoračenja brzine što je preventivna mjera koja je podigla opću razinu prometne sigurnosti na našim cestama. U vremenu koje nam slijedi nastaviti ćemo surađivati na svim događajima i izazovima koji nas očekuju u cilju osiguranja reda, mira i sigurnosti u našem Posušju.

Blagdan sv. Mihovila Arkanđela posebno se slavi u gradu Trilju. Sv. Mihovil nebeski je zaštitnik ovog životopisnog grada u Cetinskoj krajini. Blagdanska svečanost proslave sastoji se od procesije i svete mise na kojima je ove godine sudjelovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić i mnogi gradonačelnici i načelnici iz susjednih i prijateljskih gradova i općina. Na proslavi ove svečanosti u Trilju je jučer u ime Općine Posušje boravio i načelnik Branko Bago.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...