Čestitka pripadnicima MUP-a povodom blagdana sv. Mihovila

30. 09. 2019

Svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima čestitamo Dan policije i blagdan sv. Mihovila, njihova zaštitnika.

Zahvaljujemo vam na vašem plemenitom radu u očuvanju reda u našem društvu i sigurnosti svih naših žitelja. Svoju dužnost obavljate časno, savjesno i profesionalno, a uvjereni smo kako ćete to nastaviti činiti i dalje. Ovu priliku koristimo i za posebnu zahvalu svim policijskim službenicima koji su nam neumorno pružali potporu u organizaciji Posuškog lita 2019.

Ovogodišnja manifestacija s rekordnim brojem događaja predstavljala je veliki izazov za nas organizatore, a veliku potporu i sigurnost u cjelokupnoj organizaciji pružila nam je Policijska uprava Posušje. Suradnja je bila na izrazito stručnoj i profesionalnoj razini tako da su svi događaji Lita protekli bez ijednog, ni najmanjeg incidenta. Proteklih godina intenzivirala se suradnja Općine i rukovodstva PU Posušje u provedbi raznih aktivnosti usmjerenih ka povećanju razine prometne sigurnosti s posebnim naglaskom na najmlađe sudionike u prometu, djecu. Na tom polju provode se stalne edukativne radionice, i za vozače i za učenike, pod nazivom Pazite! Usporite!, sve kako bi spriječili neželjene posljedice nepažnje i nepoštivanja prometnih pravila. Konkretan napredak u smanjenju broja nesreća na području općine, pogotovo onih sa smrtnim posljedicama, postignut je u zajedničkom projektu postavljanja više kućišta s kamerama za evidentiranje prekoračenja brzine što je preventivna mjera koja je podigla opću razinu prometne sigurnosti na našim cestama. U vremenu koje nam slijedi nastaviti ćemo surađivati na svim događajima i izazovima koji nas očekuju u cilju osiguranja reda, mira i sigurnosti u našem Posušju.

Blagdan sv. Mihovila Arkanđela posebno se slavi u gradu Trilju. Sv. Mihovil nebeski je zaštitnik ovog životopisnog grada u Cetinskoj krajini. Blagdanska svečanost proslave sastoji se od procesije i svete mise na kojima je ove godine sudjelovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić i mnogi gradonačelnici i načelnici iz susjednih i prijateljskih gradova i općina. Na proslavi ove svečanosti u Trilju je jučer u ime Općine Posušje boravio i načelnik Branko Bago.

Ostale vijesti iz kategorije

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

5 NOVIH CRNIH POJASA U POSUŠJU U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1....

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

14. prosinca 2019. godine potpisali smo Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada smo kazali kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje u izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak...