„Atomsko“ – mjesto susreta kulture i mladih

27. 03. 2021

Jučer  je u Općini Posušje potpisan ugovor o korištenju prostora atomskog skloništa. Potpisivanju su nazočili načelnik Ante Begić, Pavo Lončar, ravnatelj JU Urbikom i Ivan Ramljak ispred udruge Apollo. Korisnici će putem projekta izvršiti potpuno renoviranje svih prostorija.

Plan je da se u „atomskom“ napravi prostor koji će služiti prvenstveno mladima koji će već sada pohađaju nekoliko sekcija u organizaciji Apolla. Tonski studio s modernim uređajima za vježbu i snimanje demo snimaka te mali televizijski studio samo su neki od sadržaja koji će biti dostupni u ovom prostoru.

Uz to bit će uređena multifunkcijska dvorana za organizaciju različitih događaja do 40-ljudi. Sve zajedno bit će uvezano i s Radio Posušjem, koji se nalazi u istoj zgradi, kako bi se značajniji događaji mogi i uživo prenositi. Ovime će navedeni prostor biti itekako od koristi, osim mladima, i za organizaciju kulturnih i drugih javnih događaja, kojih u doba prije korona krize  u Posušju nije manjkalo. Također treba istaknuti kako će u slučaju potrebe prostor „atomskog“ bez obzira na preuređenje i dalje biti na raspolaganju Civilnoj zaštiti općine Posušje.

Ostale vijesti iz kategorije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 76. godišnjica Bleiburške tragedije. Tim povodom, prisjećajući se žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima u Posušju zajednički vijenac...

Arhiva