30. sjednica Općinskog vijeća: Prihvaćen Nacrt Proračuna za 2020. kao i Odluka o bližoj suradnji s Gradom Sinjom

29. 11. 2019

Danas je održana 30. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.
Vijećnici su usvojili Zaključak o prihvaćanju Nacrta Proračuna za 2020. godinu i provođenja javne rasprave. Proračun, kao i nekoliko prethodnih godina, bilježi rast na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.
Usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima priključenja na sustav vodoopskrbe pitkom vodom u općini Posušje.
Zbog isteka mandata, vijećnici su razriješili dužnosti ravnateljicu Dječjeg vrtića Bajka Željku Martić, dok je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovana Kristina Milas.

Na ovoj sjednici usvojen je i Prijedlog Odluke o uspostavljanju suradnje između Općine Posušje i Grada Sinja. Kako stoji u obrazloženju, inicijativa se temelji na vrijednostima istkanim kroz stoljeća zajedničke tradicije i povijesti, kao i brojnim drugim dodirnim točkama i sličnostima Posušja i Sinja. Ova Odluka i Sporazum o partnerstvu i suradnji potvrda je prijateljskih odnosa te namjere nastavljanja i proširivanja suradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva na području gospodarstva, kulture, sporta, obrazovanja, turizma, poljoprivrede, zdravstva, zaštite i uređenja životne okoline, te na drugim područjima društvenog života.

Iz područja urbanizma, katastra i imovinsko pravnih odnosa, usvojene su sljedeće točke:

• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana POSUŠJE (Kovači-Busarušići)
• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana POKLEČANI (Zaglavica-Macanovići)
• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Vinjani-Ponori
• Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana RASTOVAČA (Rastovača polje-Jabuka)
• Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana poslovno-industrijske zone „OSRDAK“
• Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana POSUŠJE (Kapetanići-Gornja Bilina ograda)

Po završetku sjednice Općinskog vijeća upriličena je posjeta vijećnika i općinskih službi radovima na novoj Osnovnoj školi fra Petar Bakula za koju je planiran dovršetak I. faze izgradnje do početka iduće školske godine.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...