30. sjednica Općinskog vijeća: Prihvaćen Nacrt Proračuna za 2020. kao i Odluka o bližoj suradnji s Gradom Sinjom

29. 11. 2019

Danas je održana 30. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.
Vijećnici su usvojili Zaključak o prihvaćanju Nacrta Proračuna za 2020. godinu i provođenja javne rasprave. Proračun, kao i nekoliko prethodnih godina, bilježi rast na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.
Usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima priključenja na sustav vodoopskrbe pitkom vodom u općini Posušje.
Zbog isteka mandata, vijećnici su razriješili dužnosti ravnateljicu Dječjeg vrtića Bajka Željku Martić, dok je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovana Kristina Milas.

Na ovoj sjednici usvojen je i Prijedlog Odluke o uspostavljanju suradnje između Općine Posušje i Grada Sinja. Kako stoji u obrazloženju, inicijativa se temelji na vrijednostima istkanim kroz stoljeća zajedničke tradicije i povijesti, kao i brojnim drugim dodirnim točkama i sličnostima Posušja i Sinja. Ova Odluka i Sporazum o partnerstvu i suradnji potvrda je prijateljskih odnosa te namjere nastavljanja i proširivanja suradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva na području gospodarstva, kulture, sporta, obrazovanja, turizma, poljoprivrede, zdravstva, zaštite i uređenja životne okoline, te na drugim područjima društvenog života.

Iz područja urbanizma, katastra i imovinsko pravnih odnosa, usvojene su sljedeće točke:

• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana POSUŠJE (Kovači-Busarušići)
• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana POKLEČANI (Zaglavica-Macanovići)
• Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Vinjani-Ponori
• Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana RASTOVAČA (Rastovača polje-Jabuka)
• Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana poslovno-industrijske zone „OSRDAK“
• Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana POSUŠJE (Kapetanići-Gornja Bilina ograda)

Po završetku sjednice Općinskog vijeća upriličena je posjeta vijećnika i općinskih službi radovima na novoj Osnovnoj školi fra Petar Bakula za koju je planiran dovršetak I. faze izgradnje do početka iduće školske godine.

Ostale vijesti iz kategorije

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

5 NOVIH CRNIH POJASA U POSUŠJU U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1....

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

14. prosinca 2019. godine potpisali smo Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada smo kazali kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje u izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak...