1.5 milijuna kuna za obnovu škole u Petrinji

12. 10. 2021

Visoko izaslanstvo koje je predvodio zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, posjetilo je danas potresom pogođeno područje na Banovini te se sastao s izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

Na održanom sastanku uz predsjednika Čovića nazočilo je izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, županijske i lokalne razine, predstavnici braniteljske populacije i gospodarstvenici koji su sudjelovali u organiziranju i pronalaženju modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Iz zapadne Hercegovine,  uz načelnika općine Posušje Antu Begića,  sastanku su nazočili i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje Mladen Bašić  te Stipe Mrvelj ispred Udruge gospodarstvenika Posušje.

Tijekom sastanka razgovarano je o zajedničkom projektu kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je, na radost više od 500 učenika, obnovljena i stavljena u funkciju početkom ove školske godine. Tijekom njega, ukupno je za obnovu navedene škole prikupljeno milijun ipol kuna.  

Jedna od donacija unutar projekta plod je akcije Srcem za Banovinu, koju su zajedničkim snagama organizirali Općina Posušje, Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje i Udruga gospodarstvenika. Tijekom nekoliko mjeseci prikupljeno je 100.000 kuna, koje je domaćinima danas uručio načelnik Begić.

Nakon održanog sastanka, izaslanstva su posjetila obnovljenu Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pri čemu je organiziran obilazak škole kao i uručivanje zahvalnica za pomoć pri obnovi.

Ostale vijesti iz kategorije

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine...

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

10. sjednica Općinskog vijeća će se održati 3.12.2021. godine  (petak) s početkom u 9:00 sati u općinskoj vijećnici. Dnevni red možete preuzeti s: Dnevni-red-3.12.2021-godinePreuzmi

Arhiva