1.100.000,00 kuna za novu osnovnu školu u Posušju

01. 08. 2019

Općina Posušje od Vlade Republike Hrvatske  dobila je 1.100.000,00 kuna za izgradnju nove osnovne škole fra Petra Bakule. Rezultat je ovo stalnih napora u iznalaženju dodatnih izvora financiranja za ispunjenje jedne od strateških kapitalnih investicija. Općinski proračun nije u mogućnost samostalno iznijeti financijsku konstrukciju ovog projekta pa čak ni kroz dugogodišnje proračunske projekcije. Stoga je Općina svoje kadrovske i stručne kapacitete usmjerila prema pribavljanju sredstva iz vanjskih izvora putem kreiranja kvalitetnih projekata, partnerskih odnosa i sufinanciranja. Prilika općinskog rukovodstva da o ovoj temi neposredno upozna Vladu RH pružila se na znanstvenom skupu „Europski ustav za BiH“ u Neumu u ožujku ove godine, kada se načelnik Branko Bago sastao s državnim tajnikom Zvonkom Milasom i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Posušje kao najmlađa općina po strukturi stanovništva u Bosni i Hercegovini na svu sreću i na veliki ponos, može se pohvaliti velikim brojem djece i mladih. No, ova naša  prednost nosi i veliku društvenu odgovornost, te obvezuje cjelokupnu strukturu lokalne uprave da svojim radom i aktivnostima osigura odgovarajuću infrastrukturu u području obrazovanja.

Uz postojeću Osnovnu školu Ivana Mažuranića Posušje koja broji oko 1400 učenika, 2008. godine krenulo se u projekt izgradnje nove osnove škole. Opredjeljenje Općine da se što prije prebaci jedan broj učenika u prostorije nove osnovne škole i rastereti postojeću školu rezultiralo je donacijom ovog značajnog iznosa. I dosada je bila stalna financijska potpora iz Republike Hrvatske te smo im na iskazanoj brizi i skrbi za najranjiviju populaciju naše općine, za posušku djecu, izrazito zahvalni.

Ostale vijesti iz kategorije

Prestanak stanja prirodne nepogode na području općine Posušje!

Na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, načelnik općine Posušje Branko Bago 2. lipnja 2020. donio je odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području općine Posušje. Općinski stožer CZ će i dalje pratiti i procjenjivati stanje epidemiološke situacije na...

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJE OPĆINSKO VIJEĆE Broj: 01-02-90/20Posušje, 28.5.2020. godine Temeljem članka 50. stavak 1. Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje («Službeni glasnik općine Posušje», broj:...