NAJAVA X. ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

14. 05. 2019


Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s Općinom Posušje i službama civilne zaštite za četvrtak priprema veliki događaj u Posušju.

Naime, jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH održava se u Posušju, na Trgu hrvatskih branitelja te gradskom parku.

U sklopu natjecanja održat će se pokazna vježba sposobnosti struktura civilne zaštite – gorske službe spašavanja, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći. U atrakcijskom dijelu simulirat će se požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje će spašavati unesrećene u simuliranim situacijama koje će se realistično prikazati.

Na samom natjecanju nastupa sedam ekipa osnovnih i srednjih škola s područja županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. Natjecatelji će proći kroz četiri zahtjevna poligona na kojima će pokazati stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći. Na natjecanju sudjeluje preko 80 djece osnovno- i srednjoškolske dobi, te preko 20 pripadnika hitnih službi.

Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, te Općina Posušje. Svi zainteresirani građani imaju priliku pratiti ovaj događaj. Natjecanje i pokazna vježba održavaju se u četvrtak s početkom u 12 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

Ostale vijesti iz kategorije

Prestanak stanja prirodne nepogode na području općine Posušje!

Na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, načelnik općine Posušje Branko Bago 2. lipnja 2020. donio je odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području općine Posušje. Općinski stožer CZ će i dalje pratiti i procjenjivati stanje epidemiološke situacije na...

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJE OPĆINSKO VIJEĆE Broj: 01-02-90/20Posušje, 28.5.2020. godine Temeljem članka 50. stavak 1. Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje («Službeni glasnik općine Posušje», broj:...