Povodom završetka školske godine, u sali za sastanke Općinskog načelnika upriličen je prijem za uspješne učenike Osnovne škole Franice Dall era iz Vira. Njih dvoje, Sanja Đerek i Matea Galić, ostvarili su zapažen rezultat na natjecanju najboljih neobjavljenih literarnih radova za 2018., koje je organizirala Hrvatska kulturna zajednica Troplet, dok je učenica s najboljim prosjekom ove godine Marija Koštro.

Iako mala, OŠ Franice Dall era iz godine u godinu niže uspjehe na natjecanjima. Na spomenutom Tropletovom natječaju stiglo je preko 150 prijava iz cijele BiH, te je stoga pravi uspjeh osvojiti 1. i 5. mjesto u takvoj konkurenciji. Ovdje treba spomenuti i županijsko natjecanje u matematici, te Josipa Polića, učenika 5. razreda, koji je osvojio drugo mjesto.

Kao i u ostale škole na području općine, kontinuirano se ulaže i u ovu školsku instituciju. Tako je od većih investicija dovršen projekt energetske učinkovitosti, čime će uz ljepšu vizuru škole, učenicima uz novu termofasadu biti ugodniji boravak u školi. Također je u tijeku adaptacija dijela školskog prostora koji će doprinijeti boljem odvijanju školskog plana i programa. Uz ovo dodajmo i pohvalan podatak kako škola bilježi uzlaznu putanju kada je riječ o upisima. Tako se u odnosu na prošlu godinu, broj upisane djece udvostručio. Uz želju za što više dječjih osmjeha i uspjeha, čestitamo današnjim malim gostima, te njihovim nastavnicima i roditeljima.

 

Uz ovo, za kraj, navedimo kako virski kraj njeguje i izvornu kulturnu baštinu preko HKUD Vrisak koji kroz diplarsku, gangašku i folklornu sekciju okuplja sve dobne skupine, pa tako i školarce kao vannastavnu aktivnost, i uspješno se predstavlja na smotrama folklora.