„Posuško lito 2017.“ bliži se svom vrhuncu

02. 08. 2017
„Posuško lito 2017.“ bliži se svom vrhuncu

Mjesec kolovoz donosi prvoklasne glazbene spektakle u programu Posuškog lita. Tako sljedećeg vikenda s početkom u 20:30 održava se Festival klapske pisme koji će kroz dvije večeri okupiti preko  dvadeset izvođačica i izvođača koji će se po četvrti put na Trgu hrvatskih branitelja boriti za nagrade Posuški stećak i Bura. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zvuke Posušja ovog vikenda osim posjetitelja, moći će čuti i radijski slušatelji u BiH i inozemstvu.

Također, uz dašak nostalgije, 9.8. posjetitelji Trga hrvatskih branitelja imat će priliku uživati u koncertu Za sve ove godine. Ideja, u kojoj su organizatori uspjeli, je bila okupiti posuške bendove koji su obilježili amatersku scenu sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih, te scenu novog milenija.  Glazbeni repertoar Posuškog lita zatvara se 13.8. koncertom rock veterana Parnog valjka.

 

Od događaja pred nama još istaknimo Dan domovinske zahvalnosti u Viru 5.8., Svečanu sjednicu Općinskog vijeća 9.8., Posuške kamendane, koji se uz likovnu koloniju održavaju u gradskom parku i na Trgu hrvatskih branitelja od 10. do 12.8., Smotru izvornog folklora 12.8., te Etnofest u Podbiloj 14.8.

 

Posuško lito, s 32 kulturna i sportska događaja spada u jedinstvene manifestacije ovog opsega u Hercegovini, a o njegovoj opravdanosti organizacije govori vrlo dobra posjećenost kako lokalnog stanovništva, tako i onog iz drugih općina, pa i iz susjednih država.